Over FamilieNieuws.com

Wij schrijven over het leven en de lifestyle van iedereen met een Surinaams hart. Onze hoofd- en eindredacteur is Denise van der Horst – Faerber

Dagelijks vind je hier familieberichten uit Suriname en Nederland, ingezonden persoonlijke verhalen vanuit de Surinaamse gemeenschap en een selectie van Surinaams nieuws van verschillende nieuwsbronnen. Van Amsterdam tot Paramaribo!

Surinamers Wereldwijd

Wist je dat er wereldwijd meer dan 1 miljoen Surinamers zijn? Dat is onze doelgroep.

In 2012 telde het Surinaamse Bureau voor de Statistiek (ABS) 541.638 inwoners in Suriname. Het Nederlandse CBS telt in Nederland inmiddels ongeveer 350.000 personen van Surinaamse afkomst (PSA’s) van de 1e en 2e generatie. Daar bovenop telt het CBS zo’n 44.000 derde generatie Surinamers. Daarnaast wonen er enkele tienduizenden PSA’s in België, de Verenigde Staten, Frans Guyana en het Caribisch gebied.

Bekend gezicht voor Surinamers: wandelen naar de KLM Boeing op Zanderij
Veel Surinamers zijn voor 1975 als Nederlander per vliegtuig vanaf Zanderij vertrokken richting Nederland

En dan zijn er nog veel meer mensen met interesse in Suriname of de Surinaamse cultuur. Denk maar aan al die vakantiegangers. Of aan de huidige Nederlandse straattaal die is doorspekt met Surinaamse woorden. Die wordt gesproken door veel mensen zonder Surinaamse achtergrond.

Familieberichten

Wij zijn al een tijdje het grootste Surinaamse condoleance register. Wie is overleden? En waar is de beri? Dagelijks publiceren wij berichtgeving over uitvaarten zoals crematies en begrafenissen.

Familieberichten uit Suriname en Nederland - FamilieNieuws.com
FamilieNieuws.com is hét condoleance register van Suriname en Nederland

Al die familieberichten worden gratis geplaatst. Denk hierbij aan rouwberichten zoals overlijdensberichten, in memoriams of dankbetuigingen. Ook publiceren wij berichten uit andere landen waar veel Surinamers wonen, zoals Nederland of België. Surinamers over de hele wereld kunnen zo meeleven met de nabestaanden.

Verhalen

Onze ingezonden anonieme verhalen zijn inmiddels een fenomeen. Wereldwijd delen mensen hun persoonlijke Sranan tories en vragen advies over vakantieliefdes, verhoudingen, relatieproblemen en familie issues. Dit leidt vaak tot interessante discussies op de website of op onze social media. Maar wij delen ook leuke ervaringen, zoals belevingen tijdens een vakantie in Paramaribo. Dit zijn allemaal echte Sranan tories.

Nieuws

En natuurlijk blijf je bij ons op de hoogte van interessante nieuwsberichten uit Suriname en Nederland, verzameld uit nieuwsbronnen over de hele wereld. Verkeersongevallen, politieberichten, actualiteiten en interessante verhalen en krantenberichten.

Naast de informatie in deze drie hoofdcategorieën is er nog veel meer te vinden. Een mooi overzicht van onze website vindt je hier in onze sitemap.

Mocht je de website leuk vinden, deel het vooral met anderen! Dat help ons bij het bereiken van onze missie: het verbinden van mensen die een band hebben met Suriname.

Geniet ervan!