Meer dan 1 miljoen Surinamers Wereldwijd

FamilieNieuws.com publiceert Surinaamse familieberichten, Sranan tories, video’s en nieuws uit Paramaribo, Suriname en Nederland voor Surinamers wereldwijd.

In 2012 telde het Surinaamse Bureau voor de Statistiek (ABS) 541.638 inwoners in Suriname. Het Nederlandse CBS telt in Nederland inmiddels ongeveer 350.000 personen van Surinaamse afkomst (PSA’s) van de 1e en 2e generatie. Daar bovenop telt het CBS zo’n 44.000 derde generatie Surinamers. Daarnaast wonen er enkele tienduizenden PSA’s in Belgie, de Verenigde Staten, Frans Guyana en het Caribisch gebied. Daarmee is de groep Surinamers wereldwijd groter dan 1 miljoen.

Dit is onze doelgroep. En dan zijn er nog veel meer mensen met interesse in Suriname of de Surinaamse cultuur. Denk maar aan vakantiegangers of aan de huidige Nederlandse straattaal die is doorspekt met Surinaamse woorden.

FamilieNieuws.com…altijd dichtbij!

Wij zijn al een tijdje het grootste Surinaamse condoleanceregister. Dagelijks publiceren wij berichtgeving over uitvaarten zoals beri’s, crematies en begrafenissen. Daarnaast plaatsen wij ook felicitaties en aankondigingen voor feestjes, huwelijken, geslaagden en jubilarissen. Ook delen wij oproepen voor mensen die vermist, spoorloos of gezocht zijn. Surinamers wereldwijd kunnen zo hun geliefden of de Surinaamse gemeenschap ondersteunen.

Onze anonieme verhalen zijn inmiddels een fenomeen. Lezers vragen ons hun ingezonden brieven te delen. Zij vragen vaak advies over relatieproblemen of andere issues. Maar wij delen ook leuke ervaringen, zoals belevingen tijdens een vakantie in Paramaribo. Dit zijn allemaal echte Sranan tories.

Naast het belangrijkste nieuws uit Suriname en Nederland, publiceren wij ook krantenberichten en bekendmakingen. Vaak ook uit andere landen met een grote Surinaamse diaspora.

De berichten zijn verdeeld over verschillende categorieën, zoals:

Redactie

De laatste nieuwsberichten en video’s van onze redactie uit Paramaribo. Verkeersongevallen, politieberichten, actualiteiten en bizarre verhalen en krantenberichten. Ook nieuwtjes over reizen naar Suriname.

Overleden

Lees ons populaire Surinaamse condoleance register. Alle familieberichten gratis geplaatst. Rouwberichten zoals overlijdensberichten, video’s, in memoriams of dankbetuigingen. Welke Surinamer is overleden? En waar is de beri, uitvaart, crematie of begrafenis in Paramaribo en de rest van Suriname. Ook berichten uit andere landen met waar veel Surinamers wonen.

Anoniem

Ingezonden Surinaamse verhalen. Surinamers wereldwijd delen hun persoonlijke Sranan tories en vragen advies over vakantieliefdes, verhoudingen, relatieproblemen en familie issues. Dit leidt vaak tot interessante discussies op de website of op onze social media.

Spoorloos

Opsporingen of vermissingen in Suriname of Nederland. Wij helpen bij het opsporen van personen die spoorloos, vermist of gezocht zijn. Binnen de Surinaamse gemeenschap, maar ook Nederlanders en andere mensen.

In Memoriam

Herinneringen aan overleden dierbaren in Suriname, Nederland en de rest van de wereld. In memoriam helpt getroffen families bij de verwerking van hun verlies.

Celebrity

Laatste nieuwtjes en video’s over bekende Surinamers, Nederlanders en andere sterren uit Hollywood, Bollywood en meer.

Gezondheid

Nieuws en tips op het gebied van gezondheid zoals voeding, healthy lifestyle, afvallen, dieet en sport.

Bekendmaking

Mededelingen met belangrijke informatie van ministeries, politie (kps) en andere instanties in Paramaribo. Ook bekendmakingen van organisaties uit de rest van Suriname en andere landen met een grote Surinaamse diaspora zoals Nederland en België.

Felicitaties

Berichten voor Surinamers wereldwijd: geslaagden, jarigen, jubilarissen en huwelijken. Voor familie en geliefden over de hele wereld.

Verjaardag

Felicitaties voor alle jarigen in Paramaribo en de rest van Suriname. Maar ook uit andere landen met een grote Surinaamse diaspora zoals Nederland en België.

Geslaagd

Felicitaties en mededelingen. Voor Surinaamse studenten en leerlingen die zijn geslaagd voor hun examen. En van familieleden en vrienden uit Suriname en Nederland.

Getrouwd

Mededelingen, huwelijksaankondigingen en felicitaties uit Suriname en Nederland. Voor verloofden en echtparen die in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Kort samengevat: wie is overleden, geboren, jarig, geslaagd, vermist, spoorloos? Meer dan 1 miljoen Surinamers vinden het bij FamilieNieuws!