Over Ons

Welkom op onze website! We zijn blij dat je er bent. Deze website is onze passie en die delen we graag met zo veel mogelijk mensen. Onze website gaat namelijk over mensen. Voor die mensen publiceren wij familieberichten, verhalen en nieuws.

Wij publiceren dagelijks familieberichten over crematies en begrafenissen uit Suriname en Nederland.

Daarnaast publiceren wij ingezonden anonieme verhalen uit Suriname en Nederland, waarbij lezers ook advies kunnen geven op de website onder reacties of op onze social media, zoals Facebook, Instagram of Twitter.

Bovendien delen wij een selectie van het meest relevante nieuws uit Suriname en Nederland van verschillende nieuwsbronnen.

Surinamers Wereldwijd

Wist je dat er wereldwijd meer dan 1 miljoen Surinamers zijn?

In 2012 telde het Surinaamse Bureau voor de Statistiek (ABS) 541.638 inwoners in Suriname. Het Nederlandse CBS telt in Nederland inmiddels ongeveer 350.000 personen van Surinaamse afkomst (PSA’s) van de 1e en 2e generatie. Daar bovenop telt het CBS zo’n 44.000 derde generatie Surinamers. Daarnaast wonen er enkele tienduizenden PSA’s in België, de Verenigde Staten, Frans Guyana en het Caribisch gebied. Daarmee is de groep Surinamers wereldwijd groter dan 1 miljoen. Dit is onze doelgroep.

Bekend gezicht voor Surinamers: wandelen naar de KLM Boeing op Zanderij
Veel Surinamers zijn voor 1975 als Nederlander per vliegtuig vanaf Zanderij vertrokken richting Nederland

En dan zijn er nog veel meer mensen met interesse in Suriname of de Surinaamse cultuur. Denk maar aan al die vakantiegangers. Of aan de huidige Nederlandse straattaal die is doorspekt met Surinaamse woorden. Die wordt gesproken door veel mensen zonder Surinaamse achtergrond.

Familieberichten

Voor al deze mensen zijn wij zijn al een tijdje het grootste Surinaamse condoleance register. Wie is overleden? En waar is de beri? Dagelijks publiceren wij berichtgeving over uitvaarten zoals crematies en begrafenissen.

Familieberichten uit Suriname en Nederland - FamilieNieuws.com
FamilieNieuws.com is hét condoleance register van Suriname en Nederland

Al die familieberichten worden gratis geplaatst. Denk hierbij aan rouwberichten zoals overlijdensberichten, in memoriams of dankbetuigingen. Ook publiceren wij berichten uit andere landen waar veel Surinamers wonen, zoals Nederland of België. Surinamers over de hele wereld kunnen zo meeleven met de nabestaanden.

Anonieme verhalen

Onze ingezonden anonieme verhalen zijn inmiddels een fenomeen. Wereldwijd delen mensen hun persoonlijke Sranan tories en vragen advies over vakantieliefdes, verhoudingen, relatieproblemen en familie issues. Dit leidt vaak tot interessante discussies op de website of op onze social media. Maar wij delen ook leuke ervaringen, zoals belevingen tijdens een vakantie in Paramaribo. Dit zijn allemaal echte Sranan tories.

Nieuws

En natuurlijk blijf je bij ons op de hoogte van interessante nieuwsberichten uit Suriname en Nederland, verzameld uit nieuwsbronnen over de hele wereld. Verkeersongevallen, politieberichten, actualiteiten en interessante verhalen en krantenberichten uit Suriname en Nederland. Soms ook nieuwtjes over reizen naar Suriname. Daarnaast publiceren wij ook bekendmakingen. Dit zijn mededelingen met belangrijke informatie van ministeries, politie (kps) en andere instanties in Paramaribo. Ook bekendmakingen van andere organisaties en landen met een grote Surinaamse diaspora zoals Nederland en België.

Naast de informatie in deze drie hoofdcategorieën is er nog veel meer te vinden. Een mooi overzicht van onze website vindt je hier in onze sitemap.

Mocht je de website leuk vinden, deel het vooral met anderen! Dat help ons bij het bereiken van onze missie: het verbinden van mensen die een band hebben met Suriname of de Surinaamse cultuur.

Geniet ervan!