Dodental in Mekka tikt bijna de 400 aan | Bekijk de video’s | Nieuws | Buitenland

mekka Saoedi Arabië moslim Buitenlands Nieuws

Veel moslims vinden het ‘waard om dood te gaan in Mekka’. ‘Het is een eer’. 

Er zijn inmiddels al bijna 400 pelgrims omgekomen vanwege de dodelijke hitte tijdens de jaarlijkse hadj in Mekka Saoedi-Arabië. Elk jaar verliezen islamieten hun leven tijdens deze gevaarlijke doch bijzondere en gezegende reis. Ook Surinamers verplaatsen zich rond deze periode naar de heilige plaats. Bekijk de video’s erover en geef het door aan belangstellenden. #Amsterdam #Paramaribo #Suriname #Nederland #goedereis #travel #vakantie #Mekka #Hadj #Saoedi-Arabië

Bijna 400 Doden door Extreme Hitte tijdens Hadj

Meer dan 1.8 miljoen moslims zijn op dit moment in Mekka voor de jaarlijkse moslimbedevaart hadj. Bijna 400 pelgrims, voornamelijk uit Egypte, zijn omgekomen door extreme hitte tijdens de hadj in Saoedi-Arabië. Temperaturen lopen op tot 46 graden Celsius.

Ook moslims uit Suriname nemen deel aan de hadj, net als pelgrims uit vele andere landen. De hittegolf bereikte zijn hoogtepunt op de berg Arafat, waar pelgrims urenlang in de brandende zon stonden. De Saudische autoriteiten hebben nog geen officiële verklaring gegeven over de sterfgevallen. Pelgrims wordt aangeraden parasols te gebruiken, de zon te vermijden tijdens de heetste uren en voldoende water te drinken.

Elk jaar vallen er doden

Jaarlijks overlijden er tijdens de Hajj in Mekka tientallen tot honderden mensen. De sterfgevallen zijn meestal het gevolg van hartaanvallen, uitputting door hitte en ongelukken zoals verstikkingen en verdrukking. In 2015 leidde een verdrukking tot het overlijden van meer dan 2.400 pelgrims. En in 1990 kwamen 1.426 pelgrims om in een tunnel.

Een eer

Veel moslims zien sterven tijdens de Hajj als een grote eer en zegen. De Hajj is een belangrijke spirituele reis in de islam. Het overlijden tijdens de Hajj wordt vaak gezien als directe toegang tot het paradijs en een teken van goddelijke genade.

Video’s
Bekijk hier wat video’s erover

Ook Surinamers gaan:mekka Saoedi Arabië moslim Buitenlands Nieuws

Volg FamilieNieuws! Hét Suriname Lifestyle Magazine van Denise | Content Creator | UGC Influencer | Business Coach
Het grote Suriname Platform. Van Paramaribo tot Amsterdam | Nederland | Suriname | Vakantie | Foto’s | Beri | Relaties | Gezondheid | verhalen | Surinaams Eten | Lifestyle | Business | Influencer | Doekoe | Shop
Heb je nieuws? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan nog steeds GRATIS. P.s. Wil je je verhaal met ons delen? App het naar +31685421200 en wij plaatsen het anoniem. Adverteren? Goed plan! Laat jouw business zien aan al onze 160.000 volgers op social media
P.s. Binnenkort komt onze Surinaamse Ondernemers & Travel gids uit. Wil je er ook in staan? Dat kan al vanaf GRATIS. Meld je dus snel aan!