10 tips voor mannen om hun vrouw zwanger te maken | Zwanger

We kennen ze allemaal wel, mannen die veel te strakke broeken dragen. 

Maar weet je dat skinny jeans je ballen te heet kunnen maken? Draag liever losse broeken en djokkies als je je vruchtbaarheid wilt vergroten.

Vandaag is het Vaderdag, de perfecte gelegenheid om stil te staan bij de vruchtbaarheid van mannen. Het komt vaak genoeg voor dat zwanger worden niet vanzelf gaat. Soms denken we dat het probleem alleen bij de vrouw ligt maar het is fifty fifty. Ben je een man, wil je graag (nog) een kind en wil je je kansen vergroten? Ik heb hier 10 waardevolle tips voor jou als man. Bekijk het bericht, deel het met al je matties en ook met je geliefde. Samen lukt het wel. #Amsterdam #Paramaribo #Suriname #Nederland #goedereis #travel #vakantie #mannen #zwanger #zwangerworden

10 tips voor mannen

Bij ongeveer een derde van de kinderloze stellen ligt het vruchtbaarheidsprobleem bij de man. In een derde van de gevallen is de vrouw de oorzaak van onvruchtbaarheid, in een derde van de gevallen is het probleem onduidelijk of ligt het bij beide partners. 

Vruchtbaarheidsproblemen betekent niet dat je nooit kinderen gaat kunnen krijgen. Tegenwoordig zijn de kansen een stuk groeter dan bijzoorbeeld 50 jaar geleden. Je kunt geduldig wachten of je doet er iets aan. Je kunt altijd de dokter raadplegen als het na een jaar proberen ‘nog niet raak’ is. Ondertussen kun je op zoek gaan naar andere manieren om de kans op een zwangerschap bij je vrouw te vergroten. Hier zijn alvast tien tips die kunnen helpen!

1. Eet gezond
Gezond eten is cruciaal. Kies voor veel groenten, fruit, volle granen en mager vlees. Onze Surinaamse keuken is erg voedzaam en ontzettend lekker. Vooral de groenten. Let wel op zout en suiker want daar houden we over het algemeen iets te veel van.

2. Bewegen
Regelmatig bewegen helpt je fit te blijven, wat goed is voor je vruchtbaarheid. Probeer te wandelen, te voetballen of zelfs te dansen op een lekkere kaseko. Wacht niet tot je uit bent, je kunt overal dansen. In de douche of in de slaapkamer met je lobi.

3. Rook en drink minder
Dit wist je natuurlijk al he? Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen je spermakwaliteit beïnvloeden. Verminder deze gewoonten of stop er helemaal mee. Want als de baby er is wil je niet dat hij of zij al jouw rook moet inademen toch? Drink minder Black Label en drink meer water. Vocht is belangrijk voor je vruchtbaarheid. Water is sowieso belangrijk voor je algehele gezondheid!

4. Relax!
Stress is slecht voor je vruchtbaarheid. Ontspan door yoga, meditatie of door tijd door te brengen met vrienden en familie. En stress ook niet over het feit dat het kinderen krijgen nog niet is gelukt. En nog iets. Blijf genieten van de omgang met je partner. Denk niet de hele tijd aan ‘kinderen maken’. Die gedachte is funest voor het genot en ook voor je relatie.

5. Zorg dat je het minimaal 1 keer per maand doet!
Om zwanger te worden moet je het elke maand doen. Meestal is het genoeg als je om de 2 tot 3 dagen omgang hebt rond de vruchtbare periode van de vrouw. Vaker kan ook, maar is niet nodig. De zaadcellen blijven een paar dagen leven in haar baarmoeder. Wanneer is een vrouw dan vruchtbaar? Dat kun je testen met een ovulatietest.↓

6. Regelmatige Medische Check-ups
Ga regelmatig naar de dokter. Vroege detectie van gezondheidsproblemen kan een groot verschil maken.

7. Draag losse kleding
Ik weet niet of je een fan bent van de skinny jeans. Het lijkt me persoonlijk niet prettig, zeker niet als het daar een beetje groot is. Het staat soms wel goed maar het is niet altijd bevordelijk voor je vruchtbaarheid. Strakke kleding kan namelijk de temperatuur van je ballen verhogen, wat de spermaproductie negatief kan beïnvloeden. Je ballen moeten kunnen afkoelen om goed zaad te produceren. Draag liever losse kleding en katoenen djokkies. 

8. Ga naar een kruiden dokter
Dit is een bonustip want niet een ieder heeft hier interesse in maar onze Surinaamse cultuur biedt veel kruiden die de vruchtbaarheid kunnen ondersteunen. Raadpleeg een kruidendokter voor advies. Je kunt bijvoorbeeld contact maken met Dr G. May van ‘De Natuur HEEFT kracht‘. Of je kunt een afspraak maken met natuur genezer Dr Cullimore.

Dr May de natuur Heeft kracht Suriname vruchtbaarheid mannen

9. Let op je gewicht
Een gezond gewicht is belangrijk voor je hormonen en vruchtbaarheid. Eet gezond en blijf actief om op een gezond gewicht te blijven.

10. Zoek een geweldige moeder
Om een vrouw zwanger te maken heb je natuurlijk wel een vrouw nodig. Zit je niet in een relatie maar je wilt wel een kind? Ook dat kan. Dat kan allemaal met goede afspraken waar jullie je beiden in kunnen vinden. Je kunt natuurlijk ook papa worden van kinderen die biologisch niet van jou zijn. Je kunt stiefvader zijn van de voor-kinderen van je vriendin of je kunt samen een kindje adopteren. Of je kunt een draagmopeder zoeken. Let wel, daar zitten ook een heleboel haken en ogen aan. 

Het lukt niet?

Er zijn nog tal van andere tips en uiteraard kan een medische specialist jou verder helpen! Soms, heel soms, lukt het allemaal niet. 3 tot 5 procent van de koppels blijft kinderloos. Maar dat betekent niet het einde van de wereld. Zorg dat je je omringt met lieve mensen met wie jij jouw liefde kunt delen. En in plaats van papa kun je natuurlijk ook een fantastische oom worden. Dat is ook leuk. Succes! Laat me weten of het is gelukt.

Vaderdag
Vandaag is het Vaderdag, een dag om niet alleen de huidige vaders te vieren, maar ook de mannen die hopen ooit vader te worden. Met deze tips kun je de kans op zwangerschap vergroten. Blijf positief en hoopvol. Ik wens alle papa’s, stiefpapa’s en alle overige mannen een leuke dag toe! Groetjes van Denise

Heb je mijn links en shoppinglist bekeken?

Disclaimer. Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt of koopt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Maar het ondersteunt ons wel.

Volg FamilieNieuws! Hét Suriname Lifestyle Magazine van Denise | Content Creator | UGC Influencer | Business Coach
Het grote Suriname Platform. Van Paramaribo tot Amsterdam | Nederland | Suriname | Vakantie | Foto’s | Beri | Relaties | Gezondheid | verhalen | Surinaams Eten | Lifestyle | Business | Influencer | Doekoe | Shop
Heb je nieuws? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan nog steeds GRATIS. P.s. Wil je je verhaal met ons delen? App het naar +31685421200 en wij plaatsen het anoniem. Adverteren? Goed plan! Laat jouw business zien aan al onze 160.000 volgers op social media
P.s. Binnenkort komt onze Surinaamse Ondernemers & Travel gids uit. Wil je er ook in staan? Dat kan al vanaf GRATIS. Meld je dus snel aan!