‘Mijn Hindoestaanse oma hield niet van me omdat ik donker ben’ | Bekijk de Video | Denise

Mijn Hindoestaanse oma Suriname Nederland Denise

Kun je echt gediscrimineerd worden door je eigen vlees en bloed?

Haar ouders zijn beiden Surinaams. Moeder is Hindoestaans en vader is creools. Sherisa voelt zich letterlijk ‘het zwarte schaap’ van de familie. Zij en haar broertje worden sinds kleins af onheus behandeld door hun Hindoestaanse oma. Waarschijnlijk omdat ze niet van hen houdt….omdat ze donker zijn.

En toen ze verliefd werd op een Hindoestaanse man beleefde ze alles opnieuw. Ook zijn familie houdt  niet van haar, omdat ze donker is. Bekijk de video, luister naar het levensverhaal van Sherisa en geef het door aan belangstellenden.  Wat zou jij doen als je in Sherisa haar schoenen stond? Je zou denken dat dit toch niet meer voorkomt. Maar jawel. Nog steeds komt dit voor bij Surinamers. Ook bij niet gemixte gezinnen. ‘Het lichte kindje is mooier dan die donkere’. Laten we hiermee ophouden. We maken onze kinderen ongelukkig. Groetjes van Denise . #Amsterdam #Paramaribo #Suriname #Nederland #goedereis #travel #vakantie

Velen onder ons hebben wel eens te maken gehad met racisme. Op straat, op school of op het werk. Maar racisme kan zich zelfs binnen de muren van je eigen huis manifesteren. In deze video van Spot On hoor je het aangrijpende verhaal van Sherisa. Een 34-jarige vrouw die al vanaf jonge leeftijd met racisme te maken krijgt.

Hindoestaanse oma

Geen liefde van haar Hindoestaanse oma
Van jongs af aan werd Sherisa geconfronteerd met discriminatie vanwege haar donkere huidskleur. Haar Hindoestaans-Surinaamse oma maakte het leven voor haar moeilijk door haar constant te kleineren en te discrimineren. Dat terwijl ze juist smachtte naar liefde. Deze pijnlijke ervaringen hebben diepe littekens achtergelaten.

Toen Sherisa een relatie kreeg met een Hindoestaanse man werd ze opnieuw geconfronteerd met racisme, dit keer door haar schoonfamilie. De vooroordelen en discriminatie die ze toen ervoer, brachten haar terug naar de pijnlijke momenten uit haar jeugd.

Bekijk de video
In onderstaande video vertelt Sherisa haar levensverhaal. Heb jij soortgelijke ervaringen meegemaakt? We willen graag van je horen. Deel je mening in de reacties op Facebook.

Interessante shoppinglist:Lees ook:

Mijn Hindoestaanse oma Suriname Nederland Denise

Volg FamilieNieuws! Hét Suriname Lifestyle Magazine van Denise | Content Creator | UGC Influencer | Business Coach
Het grote Suriname Platform. Van Paramaribo tot Amsterdam | Nederland | Suriname | Vakantie | Foto’s | Beri | Relaties | Gezondheid | verhalen | Surinaams Eten | Lifestyle | Business | Influencer | Doekoe | Shop
Heb je nieuws? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan nog steeds GRATIS. P.s. Wil je je verhaal met ons delen? App het naar +31685421200 en wij plaatsen het anoniem. Adverteren? Goed plan! Laat jouw business zien aan al onze 160.000 volgers op social media