‘Hoge bloeddruk is een sluipende moordenaar’, wist je dat? | Video | Gezondheid

Hoge bloeddruk gezondheid Suriname Nederland

Ken jij mensen met hoge bloeddruk? Of heb jij een veel te hoge waarde? Lees en stuur dit bericht dan door. 17 mei was Wereld Hypertensie Dag.

Een belangrijk moment om meer te vertellen over deze ziekte. Dat doet nefroloog Subhash Goerdat, hij wil het bewustzijn vergroten om de preventie, detectie en controle van de ziekte te verbeteren. Volg hem hier → Nierinfo by nefroloog drs. S. Goerdat. Klik hier. Lees het bericht voor meer informatie. Geef het door aan al je facebook vrienden. Volgen en delen zorgt voor meer Bewustwording. #wereldnierendag #diabetes #overgewicht #gezondheid #Suriname #roken #gezondevoeding #verpleegkundigen

Hypertensie aka hoge bloeddruk

Op Wereld Hypertensie Dag staan we stil bij de stille maar verwoestende kracht van hoge bloeddruk. Hypertensie, een sluipende indringer, verhoogt niet alleen de druk in onze bloedvaten maar vormt ook een ernstige bedreiging voor onze vitale organen, waaronder de nieren.

Wist je dat hypertensie een verhoogd risico op nieraandoeningen met zich meebrengt? De constante druk op de kleine bloedvaten in de nieren kan leiden tot beschadiging van het nierweefsel. Deze schade kan op zijn beurt leiden tot nieraandoeningen zoals chronische nierziekte, wat kan leiden tot nierfalen en de behoefte aan dialyse of transplantatie.

Maar de schade stopt niet bij de nieren. Hypertensie verhoogt ook het risico op hartaandoeningen, beroerte en vaatschade van het hele lichaam; zo ook van de ogen. Het is een sluipende moordenaar die we niet kunnen negeren.

Laten we vandaag niet alleen onze bloeddruk controleren, maar ook onze levensstijl heroverwegen. Gezonde voeding met name zoutbeperking, gewicht reductie met regelmatige lichaamsbeweging en stressmanagement kunnen allemaal helpen om onze bloeddruk onder controle te houden en onze organen te beschermen tegen de verwoestende gevolgen van hypertensie.

Volg de dokter op onderstaande kanalen om op de hoogte te blijven:

– Nierinfo by nefroloog drs. S. Goerdat- Facebook – Klik hier.
– Nierinfo Suriname – Facebook – Klik hier.
– Diabetesinfo by Nefroloog drs. K. S. Goerdat – Facebook – Klik hier.
– Youtube kanaal: Nierziekten Gie Ala Sma – YouTube – Klik hier.

#HypertensionAwareness #KidneyHealth #CheckYourPressure #PreventieIsKracht #HealthyLiving

Hoge bloeddruk gezondheid Suriname Nederland
Foto van cottonbro studio

Suikerziekte en verhoogde bloeddruk eisen hun tol in Suriname | Video | Gezondheid

Volg FamilieNieuws! Hét Suriname Lifestyle Magazine van Denise | Content Creator | UGC Influencer | Business Coach
Het grote Suriname Platform. Van Paramaribo tot Amsterdam | Nederland | Suriname | Vakantie | Foto’s | Beri | Relaties | Gezondheid | verhalen | Surinaams Eten | Lifestyle | Business | Influencer | Doekoe | Shop
Heb je nieuws? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan nog steeds GRATIS. P.s. Wil je je verhaal met ons delen? App het naar +31685421200 en wij plaatsen het anoniem. Adverteren? Goed plan! Laat jouw business zien aan al onze 160.000 volgers op social media

#Amsterdam #Paramaribo #Suriname #Nederland #goedereis #travel #vakantie