Dit deed hij tijdens zijn ‘bouw’ vakantie in Paramaribo – Anoniem Nederland

anoniem op vakantie in Suriname KLM SLM Nederland

Hi iedereen. Moniek uit Nederland had me geschreven. Ze wil ons vertellen over haar Hank. De titel van haar brief is: Mijn man heeft al ons geld uitgegeven aan tjieng meids tijdens zijn zogenaamde ‘bouw’ vakantie in Paramaribo”

Jullie oren gaan warm worden tijdens het luisteren van Moniek haar story. Het komt vaker voor dat mannen hun vrouw belazeren. Maar Hank heeft Moniek wel echt op heel hoog niveau belazerd. Mind you, het is niet een man die ze net heeft ontmoet, ze leeft al jaren samen met die oplichter. Je zou bijna denken dat hij ervoor heeft gestudeerd. Hank was op vakantie in Paramaribo, letterlijk aan het bouwen aan hun toekomst. En waar is Moniek achter gekomen? Al haar toekomstdromen zijn kapot gemaakt. En ze heeft nu helemaal niets meer. Maar ze is niet klaar met hem. Maargoed, luister naar haar verhaal. Kun je geloven dat dit soort mannen echt bestaan? We delen een aantal oude & nieuwe verhalen omdat we bezig zijn met een nieuwe format. Bekijk ook de video’s. #AnoniemNederland #Suriname #vakantie #Paramaribo #Amsterdam #huisbouwen #hotel #couple #verloofd #aannemer #erfkopen #travel #huiskopen #uitkering

Bouwen tijdens je vakantie in Paramaribo

Video – Ik begin nu met het voorlezen van het verhaal van Moniek. Vergeet jezelf niet te abonneren op ons youtube kanaal en de podcast. Geef de video je tumbsup als je het een mooi verhaal vindt, en vergeet het vooral niet te delen met een ieder. Dat helpt ons kanaal met groeien. Oja, Klets gezellig mee in de comments en geef jouw advies want wat zou jij doen in zo een situatie?
Luister naar haar verhaal in onderstaande video. Wil je liever lezen? Dat kan. De tekst staat onder de video.

Uitkering in Nederland

Hallo FamilieNieuws. Ik kan niet stoppen met huilen. Ik had een droom. Om samen met mijn man over 3 jaar te verhuizen naar Paramaribo. Ik werk hier in Nederland kei en kei hard. Mijn man, nee, we zijn niet getrouwd. Hank is mijn vriend. Hij krijgt een uitkering hier in Nederland. Niet een bijstandsuitkering. Een uitkering omdat hij ziek is geworden op het werk en nu niet volledig kan werken. Hij kan met behoud van zijn uitkering straks in Suriname gaan wonen en ik ga daar werken. We hebben een dochter van 17 dus als zij 19 jaar is dan gaan we weg. Hij klust een beetje zwart bij en ik klus ook bij in de zaak van mijn broer en al dat geld leggen we aan de kant omdat we aan het bouwen zijn in Paramaribo. Mijn deel is veel groter dan die van Hank, maar dat vond ik nooit erg omdat ik ook veel meer verdiende.

De broer van Hank is aannemer in Suriname. En hij regelt alles. Alle financiën en al het werk. Hank gaat regelmatig heen en weer. Ik kan niet makkelijk weg want ik werk en ik kan voorlopig toch niets daar doen dus ik spaar mijn geld om te bouwen. Is toch zonde om het allemaal uit te geven aan een ticket?.

Ik had altijd goed contact met zijn broer in Paramaribo. Dat erf heb ik dankzij hem kunnen kopen. In het begin mailde/smste ik vaak met hem, gewoon om direct antwoord en foto’s te krijgen. Ik kreeg de laatste jaren nooit meer iets. Maar echt, ik zeg het jullie. Ik had volle vertrouwen in Hank. Mijn hele hebben en houwen heb ik aan hem gegeven. Nu pas heb ik door dat alles jaren geleden al duidelijk was. Maar ik zag het niet.

Hank woont ook bij mij en verhuurt zijn eigen huis. Al dat geld sparen we om te kunnen emigreren. In december is hij weer naar Suriname vertrokken. Voor een zogenaamde bouw vakantie. Net zoals al die andere keren.

December vakantie in Paramaribo

In feite vond ik niet dat hij die periode hoefde te gaan. Maar hij wilde perse de feestmaand daar zijn. We hadden daar al een beetje woorden over voor zijn vertrek. En ik wilde eigenlijk ook wel weer een keertje naar Paramaribo vliegen. Hij zei me om juni te gaan want dan is het huis misschien wel af. Hij was bezig met een verrassing.

Ik was meteen blij en trots. Zien jullie hoeveel vertrouwen ik in die man had? Als ik mensen vertel wat hij me heeft aangedaan, verklaart iedereen me voor gek. Dat ik het nooit heb gemerkt. Ik was gewoon blind. Zo geef ik hem elke drie maanden weer een paar duizend euro om bij te zetten. Je weet toch zodat alles snel klaar is. Ik deed niets voor mezelf. Gewoon om het huis snel af te bouwen.

Storytime. In English:

We hoeven niet meteen te verhuizen maar ik zou toch graag in mijn eigen huis willen zitten als ik op vakantie ben. Ik heb niet veel mensen in Suriname. Niemand die ik echt mijn zaken kan toevertrouwen dus ik was lang blij met die broer van Hank. Hij is een bekende aannemer. Heeft vele huizen gebouwd voor mensen. Ik maakte me echt nooit, maar dan ook nooit druk.

Dus ja december komt Hank moest nomo nomo naar Suriname. Ik steun hem in alles want ook hij werkt hard. Hij is geen luie man die stil zit. Naast zijn uitkering klust hij ook bij. Hij regelt zijn eigen zaken. Ik hoef nooit iets voor hem te doen. Alleen dat huis bouwen we wel samen. Is wel mijn perceel. Ik dacht dat tenminste. Dus ook zijn geld stopte hij in mijn perceel.

Hoe meer ik jullie vertel hoe meer ik me schaam. Mie dong no ki. Echt waar. Al die tijd dacht ik dat ik perceel had in Suriname. Centrum Paramaribo Noord. Nieuw project. Ik ben zelf daar geweest om het te zien. Ik had foto’s gezien. Later steeds minder. Hank zei me, is een verrassing. Moniek, doe niet zo nieuwsgierig. Ik vertrouwde hem tot op het bot.

Dus december is mijn vriendin gegaan. Nee, eerst ging een neefje van me. Hij zei me van. Moen, je hebt toch een perceel daar en je bent aan het bouwen? Hij wilde ook bouwen dus hij wil even bij mij kijken. Ik verzekerde hem van ja, hij kan bij mijn zwager gaan. Dus ik gaf hem zijn gegevens.

Iets klopte niet

Mijn zwager had hem ontvangen. Niet wetende dat het mijn neef was enz. Ze hebben veel besproken en afspraken gemaakt. En toen mijn neefje hem vroeg om te kijken naar het huis van mij dat bijna af is. Ging ineens die hele deal niet door. Mijn neefje belde me dat iets niet klopte. Hij probeerde mijn man te bereiken die ook daar was maar hij kreeg hem niet te pakken. Hank zei mij toen dat hij zelf contact zou maken met mijn neef.

Hij deed raar. Het leken allemaal smoesjes. Toen pas begon ik bang te worden. Niet om het huis. Ik dacht echt dat het al bijna af was en dat Hank daar sliep in een kamer om het af te bouwen. Dat had hij me gezegd. Dus ik dacht niet eens, er is iets met dat huis. Ik dacht gewoon Hank belazert me met een dame. Ik dacht hij is met een andere dame in dat huis, daarom kan hij mijn neefje niet ontvangen. En die broer wist het zeker ook, daarom deden ze zo bruja

Dus ik appte die broer en zei hem dat hij geen vrouwen voor zijn broer hoeft te houden en dat ik op de hoogte was van alles. Het enige dat die broer me steeds appte was: Ik Bemoei niet in jullie privé. Ik werd alleen maar bozer.

Hank was boos op mij en belde me niet en reageerde niet op mijn berichten. boi. Ik werd gek. Kun je je voorstellen. Je bent hier in Nederland en je man is daar met een dame in Paramaribo op vakantie. In je nieuwe huis. Dat dacht ik dan. Ik was ervan overtuigd dat dat het was.

Een vriendin van me was ook in Suriname dat wist ik. Ik ken der niet zo goed, maar ik vroeg haar om zogenaamd voor me langs te gaan naar dat huis en foto’s voor me te maken. Ik heb der niet gezegd dat Hank daar was. ze kon wel aanbellen om op het erf te gaan want iemand past op het huis. Ze zou toevallig een paar dagen later in de buurt zijn. Daar was ze vaker. Ze kende die buurt goed. Ze was zo blij voor me dat ik daar had gebouwd.

Perceelnummer

Toen appte ze me om het juiste nummer door te geven want er was helemaal geen huis daar op dat stuk wat ik doorgaf. Ik moest al die papieren gaan zoeken, en appte haar later dat het wel het juiste perceel nummer was. Ik kreeg toen een video van haar van die hele straat. Er stonden 8 huizen en geen van ze was van mij. Mijn perceelnummer was leeg en die mensen naast het perceel zeiden dat ze die mensen van het perceel wel kenden en dat waren hele andere mensen. Niet Hank en ik.

Die video die ze me toen stuurde herkende ik wel. Was precies die straat die ik 4 jaar geleden ook had gezien. Hank en ik waren toen samen in Suriname. Het komt er dus op neer dat er helemaal geen huis is gebouwd daar op die plek. Ik hoopte nog dat het ergens anders was en dat we ons hadden vergist.

Maar Hank heeft me gebeld. Hij heeft gesproken en gesproken. Hij heeft alles opgebiecht. Ik kon alleen maar luisteren en knikken. Ik leek wel onder narcose, ik kon niets zeggen ik kon gewoon niet reageren, hetgeen hij me vertelde was gewoon te erg voor woorden. Hij is dus nog steeds in Suriname. En voorlopig komt hij niet terug.

Dit is wat hij me heeft opgebiecht: Er is geen huis, hij is verliefd op een dame (dus toch wel) en er is geen geld meer. Geen cent! Die dame is 28 jaar, hij heeft al ons geld aan haar verspild. Ik ben helemaal doorgedraaid na dat telefoontje.. Heb twee dagen niet kunnen denken. Ik wilde meteen een ticket boeken naar Suriname. Mijn neef is nog daar, dus die zou me opvangen.

Als eerste wilde ik het bedrijf van die broer van Hank aanklagen. Jullie zullen je afvragen wat het bedrijf van zijn broer ermee heeft te maken. Alles! Niet wat privé zaken betreft maar wel zakelijk. Hij heeft mijn geld gekregen toch? Er is gelogen. Alle informatie die ik in het begin heb gekregen over het perceel komt van hem. Al die papieren komen van hem. We hebben geld overgemaakt naar zijn rekening om het perceel te kopen, al heel wat jaar geleden hoor. Het perceel staat helemaal niet op mijn naam. Dat zou die broer allemaal zogenaamd geregeld hebben. Plus, die man is een bekende in de samenleving. Hoeveel mensen zijn er zoals ik? Die mensen moeten gewaarschuwd worden.

Hank zit nog steeds lekker in Suriname met die del. Ik zit hier met zijn dochter. Ik schaam me om zoiets aan mensen te vertellen. Daarom schrijf ik jullie maar. Het kan gelukkig anoniem. Ik ben al 23 jaar met deze man. Ik kan niet geloven dat hij me zo heeft belazerd. Mijn eigen man. Al die jaren ging hij naar die dame. Hij kent der al 5 jaar zegt hij. Al 5 jaar. Dat wil zeggen dat ze pas 23 jaar was toen hij der leerde kennen. Dus ook toen ik die keer samen met hem in Suriname was. Ik ben aan het denken en het denken. Wat moet ik doen?

Ik wil daar gaan. Ik wil hem kapotmaken. Maar aan de ander kant wil ik helemaal niet meer gaan naar Suriname. Ik moet het laten en al zijn spullen hier verbranden. Hebben jullie advies voor mij?

Er is een update

Hallo iedereen, Moniek hier weer. Ik heb weer wat extra informatie. Er is een rekening hier in Nederland van ons samen. Er zat een paar duizend op. Ik heb het direct opgenomen en ik heb inmiddels veel hulp gehad van deskundigen uit Suriname en Nederland. Ik heb toch aangifte gedaan in Suriname tegen die broer en hier in Nederland tegen mijn partner van 23 jaar. De vader van mijn dochter. Ik vind het heel erg. Maar dit is wat mij is geadviseerd.

Op het moment dat hij terug naar Nederland komt gaat hij het merken. Goed voor hem. Ik ga niet meer naar Suriname want ik heb daar niets. Ik ben heel erg depressief om dit alles. Maar mijn ogen zijn wel geopend. Hank hoef ik nooit meer te zien. Het bedrag dat ik hem heb gegeven is iets meer dan 40.000 euro. Hij heeft zelf misschien iets van 5 tot 10 duizend geïnvesteerd. Het perceel was ongeveer 12 jaar geleden iets van 12.000 euro. Dat betaalde we elke maand (zogenaamd) af. Ik wil elke cent terug hebben. Ik weet niet of het mij gaat lukken. Maar ik laat het hier niet bij zitten. Ik ben ook dom geweest. Ik weet het, maar toch.

Mijn relatie met onze dochter is gelukkig goed. Ze wil voorlopig ook niets van hem en de familie weten. Ik probeer haar wel hier buiten te laten. Maar hij heeft haar ook zoveel beloofd. Het huis zou zogenaamd voor haar zijn enz. Echt een oplichter van een vader. En nu hoort ze bijna niets van hem. Hij heeft haar niet eens gebeld voor haar verjaardag. Zo druk is hij meid die wijven daar in Paramaribo.

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik zoveel jaren met een leugenaar heb geleefd. Hij heeft mij kaalgeplukt. Maar dit huis waar ik woon, al is het een huurhuis, is van mij. Al heb ik verder helemaal niets meer. Dat is van mij! Oja, ik heb zijn naam ook geklikt bij de instanties. Ik weet niet of het iets uitmaakt. Ik hoop dat ze zijn uitkering stopzetten en zijn huur huis afpakken. Als hij boos is, mag hij me komen ontmoeten. Wat gaat hij me nog doen? Me afmaken? Ik ben altijd goed voor hem geweest. Hij weet dat ook. Maar nu niet meer.

Mijn dochter

Als ik nog meer kwaad wil dan vertel ik zijn naam aan iedereen. En die van zijn broer. Hun namen staan wel in de Surinaamse krant. Als het goed is zijn ze opgeroepen. De enige reden waarom ik hun namen niet prijsgeef is om mijn dochter. Ze draagt zijn naam ook. Ik praat veel met haar. Ik probeer het minder erg te laten lijken. Anders voelt ze zich zo slecht. Maar echt haar vader is de grootste oplichter die ik ken. En ik ben echt de domste vrouw ter wereld. Ik heb nooit iets gemerkt.

Zo nu weten jullie in wat voor ellende ik zit op dit moment. Maar het is maar geld, ik neem het toch niet mee als ik doodga. En voor Hank laat ik karma haar werk doen. Die dame met wie hij is, ze weet niet dat het mijn geld was waarvan ze aan het genieten was. Dus dat heeft hij zitten doen. Al die jaren. Al het geld uitgegeven aan tjieng meids en vrouwen. Misschien had hij zoveel meer vrouwen. Maar die kraan is dichtgedraaid. Echt wel. God heeft me de ogen geopend. Jammer dat het zoveel jaar moest duren en dat het me zoveel moest kosten. Maar ik ben er nog! Wat zeggen ze: Oema no abi fadong. Maar karma gaat hem kapot maken. Dat wel!


Wil je ook je verhaal delen. App Denise op +31685421200.

anoniem op vakantie in Suriname KLM SLM Nederland
Foto van Dalila Dalprat Pexels

Volg FamilieNieuws! Hét Suriname Magazine van Denise.
We zijn het grootste Familie & Uitvaart Platform voor Nederlanders en Surinamers. Heb je nieuws? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan nog steeds GRATIS. Adverteren? Goed plan! Laat jouw business zien aan al onze 160.000 volgers op social media. Volg jij ons al?