Moeder gooit baby van 16 dagen uit het raam – Video – Nederland

Baby Den Haag raam Oekrainse vluchteling

“Ik mis mijn baby en ik vind het erg wat ik heb gedaan”

Dat waren de woorden van de moeder in de rechtbank. Ze staat terecht vanwege de dood van haar baby. Ze gooide de 16-dagen jonge Daniël eerder dit jaar uit het raam. Het is duidelijk dat de jonge Oekraïense vluchtelinge leed aan ernstige postnatale depressie. “Moet ik nu naar de gevangenis?” Vroeg ze. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar een foto en video. Rust zacht baby’tje. Er zijn in deze alleen maar verliezers

‘Ik heb Daniel weggegooid’, ‘Ga ik nu naar de gevangenis?’ Dat vraagt de  32-jarige Oekraïense moeder aan een agent net na het incident. De Oekraïense vluchtelinge heeft een eind aan het leven van haar zoon gemaakt.

Op 24 februari van dit jaar vond het fatale incident plaats in een opvanghuis voor Oekraïense vluchtelingen in Den Haag. Het tragische incident werd toevallig vastgelegd op camera. Het pasgeboren kind werd vanuit een raam op de tweede verdieping door zijn moeder naar beneden gegooid.

De baby viel 8 meter naar beneden en belandde op straat. Het was meteen duidelijk dat het kind niet zelf was gevallen. Het was pas 16 dagen oud. De moeder werd onmiddellijk gearresteerd en overgebracht naar een psychiatrisch centrum. Het jongetje overleed dagen later aan zijn verwondingen.

Direct na de zware bevalling zonk Oksana in een ernstige postnatale depressie, ze probeerde ook zichzelf van het leven te beroven. Haar partner en moeder hielden haar strak in de gaten. Echter, op het moment dat haar moeder even naar de keuken liep pakte ze haar zoontje op.  Haar partner was op dat moment niet in de buurt. Ze hoorde een stemmetje in haar hoofd die haar sommeerde dit te doen. Dat vertelde Oksana.

Vandaag, 9 maanden later, was er een rechtszitting. Deskundigen concludeerden dat ze een bipolaire stoornis had en adviseren opname in een gesloten tbs-kliniek. Daar zijn de moeder en haar familie het niet mee eens. Over twee weken is de uitspraak

Rechtbanktekening van Oksana B. die verdacht wordt van de dood op haar zoontje door hem uit een raam te laten vallen. © Nicole van den Hout (embedded)

Bekijk wat video’s van na het incident


Volg ons op social media
Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri (Het grootste gezondheids-, uitvaart platform en uitvaartgids), Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media. P.s. Vergeet DENISE. Hét Suriname Magazine niet te volgen op Facebook