Jonge vrouw overleden in verkeer – politie Suriname

aanrijding politie Suriname Jovita bechan Nederland beri

De jonge vrouw zat achterop bij een militair. Ze zijn gevallen en zij raakte ernstig gewond aan haar hoofd en kwam ter plaatse te overlijden.

Lees hier het officiële bericht van politie Suriname omtrent het dodelijke ongeval van vanmorgen. Lees ook wat er in de wet staat omtrent het rijden ZONDER GOEDE HELM! Geef het door aan belangstellenden. Wij van FamilieNieuws wensen de familie Bechan veel power met het veel te vroege verlies. Helpen jullie mee met condoleren?

Jonge vrouw overleden

Politie Suriname schreef: Duorijdster laat leven bij verkeersongeval aan de Verlengde Welgedacht C weg. De duorijdster J.B. (J. Bechan *Redactie) heeft in de ochtend van woensdag 1 november 2023 bij een verkeersongeval aan de Verlengde Welgedacht C weg ter hoogte van de Wayamoeweg ter plekke het leven gelaten.

De politie van het bureau Santo Boma kreeg in de ochtend van woensdag 1 november 2023 de melding van het verkeersongeval waarbij een bromfietser met duorijdster op bovengenoemde locatie lag, en er sprake was van zwaar lichamelijke letsels. De wetsdienaren deden omstreeks 05.15 uur v.m. de plek aan voor onderzoek en constateerden dat de duorijdster J.B. geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast.

Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de bromfietsbestuurder Q.P. over de Verlengde Welgedacht C weg reed. Hij kwam vanuit de richting van de Bomaweg en ging naar de richting van de Mawakaboweg. Op een bepaald moment moet de motor van de bromfiets ter hoogte van de Wayamoeweg defect zijn geraakt, waardoor beide personen op het wegdek vielen.

De vrouw moet daarbij ongelukkigerwijs met haar hoofd op het wegdek zijn gevallen en vermoedelijk door de opgelopen letsels ter plaatse het leven hebben gelaten. De bromfietsbestuurder die militair blijkt te zijn heeft flink wat schaafwonden opgelopen. De bromfiets is ter herkeuring in beslag genomen.
In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van J.B. door de politie ter obductie in beslag genomen. De politie van Santo Boma is belast met het onderzoek.

Noot;

Artikel 48a van het rijbesluit

  • Het is de bestuurder van een motorrijtuig op twee wielen met of zonder zijspanwagen verboden met dit rijtuig over een weg te rijden zonder dat hij en de persoon of personen, die hij hiermee vervoert, een goed passende helm dragen, welke door middel van de kinband op deugdelijke wijze op het hoofd is bevestigd.
  • De helm moet, behoudens in door de Minister te bepalen gevallen, behoren tot een door of vanwege de Minister toegelaten soort en zijn voorzien van een door de Minister aangewezen goedkeuringsmerk.
  • Indien de valhelm van een gezichtsscherm is voorzien, moet dit van egaal en helder doorzichtig materiaal zijn. Gezicht schermen van niet-egaal, donker en/of spiegelend materiaal zijn verboden.
  • Het bepaalde in de vorige leden is niet van toepassing indien het motorrijtuig behoort tot een soort die is gebouwd voor een snelheid van ten hoogste 20 km per uur.

Lees ook onderstaand bericht om de video te bekijken:

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri (Het grootste gezondheids-,  uitvaart platform en uitvaartgids), Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media. P.s. Vergeet DENISE. Hét Suriname Magazine niet te volgen op Facebook