Bijna 2200 doden na aardbeving Marokko – negatief reisadvies – Bekijk de video’s

Aardbeving Marokko Nederland negatief reisadvies

Het begon met 600 doden, maar het aantal doden na de aardbeving in de buurt van Marrakesh in Marokko is inmiddels flink opgelopen naar bijna 2200. Veel toeristen zijn betrokken geraakt.

Ga NIET het getroffen gebied. Het is nu veel te gevaarlijk. Dat is het advies van Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ben je daar? Laat je familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Geef het door aan iedereen!

Ze zijn al begonnen met het begraven van de duizenden doden. Bekijk het bericht met het laatste nieuws over de aardbeving in Marokko. Bekijk ook de video’s. Let op: de beelden kunnen zeer emotioneel overkomen.

Aardbeving in Marokko

Het begon met 600 doden, maar het aantal doden na de aardbeving in de buurt van Marrakesh in Marokko is inmiddels flink opgelopen naar bijna 2200. Veel toeristen zijn betrokken geraakt. Marrakesh is namelijk een veel bezochte vakantiebestemming.

Negatief reisadvies voor Marokko

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgegeven voor Marokko.  Zij raadt Nederlanders af om naar het aardbevingsgebied in Marokko te reizen. Heb je een reis geboekt naar het rampgebied dan word je geadviseerd om je reis te annuleren of om te boeken. Het is te gevaarlijk. Men houdt namelijk rekening met zware naschokken. Ook is het telefoon- of internetverkeer verkeer niet gegarandeerd

Aardbeving in Marokko

Vrijdagavond 8 september 2023 is Marokko opgeschrikt door een natuurramp: een zware aardbeving. Het epicentrum lag vlak bij de toeristische stad Marrakech. Het gaat om de zwaarste aardbeving ooit in Marokko. De beving had een kracht van 6,8. Inmiddels is het dodental opgelopen tot bijna 2200. Ook het aantal gewonden is opgelopen tot bijna 2500. Veel mensen verzamelen geld en mankracht om te helpen. Er loopt ook een actie bij het Nederlandse Rode kruis. Inmiddels is er al meer dan zes ton op giro 6868 gestort voor de heropbouw en de slachtoffers.

In het getroffen gebied is de schade groot. Zeker 300.000 mensen zijn getroffen door de aardbeving. Inmiddels zijn ze al begonnen met het begraven van de doden. Het merendeel van de doden is namelijk Islamitisch. Voor moslims is het belangrijk dat de overledene zo snel mogelijk wordt begraven. Het liefst nog vóór de eerstvolgende zonsondergang of binnen 24 uur na de dood.

Ben je in Marokko?

Bent u in het getroffen gebied? Laat jouw familie/vrienden dan weten hoe het met je gaat. Volg de instructies van de lokale autoriteiten. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met jouw verzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, of via Twitter @247BZ. Vliegvelden zijn open en functioneren. Ben je van plan naar Marokko te reizen? Check vooraf met de luchtvaartmaatschappij, de touroperator en/of jouw geboekte accommodatie. Het kan best zo zijn dat het hotel waar je in zou verblijven er niet meer staat. Zo erg is het. 

Video’s

Bekijk hieronder een aantal video’s omtrent de aardbeving in Marokko. Geef het bericht en de informatie omtrent het negatief reisadvies door aan anderen. Wij van FamilieNieuws wensen alle betrokkenen veel sterkte. 

Lees ook:

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri (Het grootste gezondheids-,  uitvaart platform en uitvaartgids), Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media. Heb je trouwens al kennis gemaakt met het Suriname  Magazine “De Surinaamse Linda” en the SHOP?