Hoofdluis bij kinderen – Wat moet ik doen? Bekijk de video’s

hoofdluis bij kinderen tips

Gisteren zijn twee kindjes overleden nadat hun stiefmoeder hun hoofd behandelde met vergif tegen hoofdluis. Er doen verschillende verhalen de ronde, maar de politie is bezig met het onderzoek om de waarheid te achterhalen.

1 ding is wel zeker: (Landbouw) gif gebruiken tegen hoofdluis? Nee! Dat is wat je dus NIET moet doen. Maar wat moet je WEL doen? Lees onderstaand artikel en bekijk de video’s voor meer informatie. Bekijk ook welke VEILIGE huismiddeltjes je kunt gebruiken. Geef het door aan iedereen, dat is heel belangrijk want wat er gisteren is gebeurd mag nooit meer gebeuren. P.s. Heb jij ook VEILIGE tips. Laat het ons weten in de comments.

Hoofdluis bij kinderen

Tips

Hoofdluis is een veelvoorkomend probleem bij kinderen en kan voor ouders behoorlijk verontrustend zijn. Maar maak je geen zorgen, met de juiste aanpak kun je hoofdluis echt goed aanpakken en her-besmettingen voorkomen. Bekijk de volgende tips:

– Controleer het haar van je kind regelmatig op luizen en neten. Gebruik hiervoor een fijne luizenkam en kam het haar systematisch door, beginnend bij de hoofdhuid. Bekijk onderstaande video:

– Als je hoofdluis ontdekt, behandel het dan direct met een geschikt luizenmiddel. Volg de instructies op de verpakking en herhaal de behandeling indien nodig na enkele dagen. Koop niet zomaar iets in de winkel en gebruik absoluut geen landbouwgif, kerosine etc. Luister niet meteen naar buurvrouw die een goede tip heeft gekregen van een tante van haar oma. Raadpleeg eerst de huisarts of stap de apotheek binnen voor goed advies.

– Was beddengoed, knuffels en kleding van je kind op hoge temperatuur om eventuele luizen en neten te doden.

– Heeft jouw kind luizen? Informeer dan de school of kinderopvang om verdere verspreiding te voorkomen.

– Leer je kind om geen hoofd-hoofd contact te maken met anderen om besmetting te voorkomen.

– Om hoofdluis te voorkomen, kun je preventieve producten zoals luizenspray of speciale shampoo gebruiken. Te koop bij goed gesorteerde supermarkten of bij de apotheek.

Huismiddeltjes tegen hoofdluis

Hoofdluis bij kinderen kan soms ook bestreden worden met veilige en natuurlijke huismiddeltjes. Onderstaande producten zijn veilig om te gebruiken. Maar ook hierbij geldt: Raadpleeg eerst de huisarts of stap de apotheek binnen voor beter advies.

– Azijn: Meng gelijke delen water en azijn en breng dit mengsel aan op het haar. Bedek het haar met een douchemuts en laat het een paar uur intrekken. Azijn helpt de luizen en neten los te maken, waardoor ze makkelijker uitgekamd kunnen worden.

– Kokosolie: Breng kokosolie royaal aan op het haar en masseer het zachtjes in de hoofdhuid. Laat het een nacht intrekken en kam vervolgens het haar grondig met een fijne kam om luizen en neten te verwijderen.

Lees ook

– Tea tree olie: Voeg een paar druppels tea tree olie toe aan je reguliere shampoo en was het haar zoals gewoonlijk. De natuurlijke eigenschappen van tea tree olie kunnen helpen bij het afweren van luizen.

– Knoflook: Maak een pasta van geplette knoflookteentjes en olijfolie. Breng het aan op het haar en laat het een paar uur zitten voordat je het uitspoelt. Knoflook staat bekend om zijn luizen afwerende eigenschappen.

– Citroensap: Meng citroensap met water en spray het op het haar. Het zure karakter van citroensap kan helpen bij het bestrijden van luizen en neten.

– Zuurzak: De bladeren hebben het vermogen om de groei van luizen te remmen. Het aanbrengen van een zuurzak / graviola blad afkooksel op uw haar kan helpen tegen hoofdluis.

Extra tips

Succes! Heb jij ook tips? Laat het ons weten.

Een extreem voorbeeld van hoofdluis

Bekijk onderstaande video met de kinderen:

Onderstaande video’s zijn een beetje heftig:

Lees ook:

2 kinderen dood na inademen giftige stof tegen hoofdluis – Politie Suriname. Klik hier.

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri (Het grootste gezondheids-,  uitvaart platform en uitvaartgids), Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media. Heb je trouwens al kennis gemaakt met DENISE. Magazine “De Zwarte Linda” en the SHOP?