Mevrouw Rosalina Nijman – Landveld uit Paramaribo 103 jaar – foto’s video’s owru jari

Rosalina Nijman - Landveld uit Paramaribo 103 jaar jarig

Hieperdepiep hoeraaaa. Helpen jullie mee met de felicitaties? Mevrouw Rosalina Nijman – Landveld uit Paramaribo is vandaag 103 Jaar geworden. Het is een bijzondere dag! De felicitaties kun je plaatsen in de comments

Bekijk het bijzondere bericht en de video’s van haar owru jari. Gefeliciteerd, Mevrouw Rosalina Nijman – Landveld, wij van FamilieNieuws wensen u many many more. Veel liefde, gezondheid en blessings aan u en uw familie.

Scroll naar beneden om de video’s van de owru jari te bekijken

Mevrouw Rosalina Nijman – Landveld uit Paramaribo 103 jaar

Een eeuw aan herinneringen, waardevol en helder gesteld.
Honderd en drie jaren, wat een bijzondere mijlpaal,
Een leven gevuld met liefde, verhalen en levensverhaal.

U straalt als een ster, zo vol levenskracht,
Een inspiratie voor ons allen, dag en nacht.
Moge deze dag gevuld zijn met vreugde en plezier,
En mogen er nog vele mooie jaren volgen, keer op keer.

Van harte gefeliciteerd met uw 103e verjaardag,
Een bewijs van doorzettingsvermogen en levenslach.
Moge elke dag u zegenen met geluk en gezondheid,
U bent een ware inspiratie, een bron van ongekende kracht.

Mevrouw Rosalina Nijman – Landveld uit Paramaribo 103 jaar

Mw. Landveld, Rosalina Francina, ‘ Ma Lina’ viert vandaag haar 103e verjaardag. Mw. Landveld Rosalina Francina, beter bekend als Ma Lina, is geboren op 18 juli 1920 te Boven Suriname. Ze is de dochter van Kallendorf, Paulina Francina en Landveld, Johannes Jacob. Ze is het 10e kind uit een gezin van 11 kinderen. Haar broers en zusters zijn haar voorgegaan. Zij is nu de enige van haar generatie.

Ma Lina heeft haar jeugdjaren gedeeltelijk doorgebracht te plantage Ester’s Lust en daarna in Paramaribo. Ze werd door haar ouders naar Paramaribo gestuurd om verder te studeren. Ma Lina heeft de St Annaschool bezocht en afgerond. Voor de vrouw waar Ma Lina bleef moest zij werken voor 5 gulden per maand. Haar interesse was om naar een vakschool te gaan om stik of vlecht les te volgen. Dat was beter betaald. Vanwege omstandigheden kon zij niet verder studeren. Vanaf haar 17e jaar begon zij te werken als huishoudster en wasvrouw voor vele gezinnen. Ook heeft zij 8 jaren haar krachten gegeven op de technische school aan de Drambrandersgracht als interieurverzorgster tot aan haar pensionering.

Ma Lina is weduwe van Nijman, Alwin Cornelis Davids en heeft 9 kinderen gebaard . Haar eerste baring was een tweeling, twee zonen, die kort na geboorte zijn komen te overlijden. Daarna werd zij gezegend met 7 kinderen; twee meisjes en vijf jongens. Ma Lina is gezegend met 31 kleinkinderen, 35 achterkleinkinderen, 4 bet-achterkleinkinderen. Ma Lina was een harde werkster en heeft samen met haar echtgenoot goed voor haar kinderen gezorgd. De kinderen hebben allemaal het middelbaar beroepsonderwijs gevolgd.

Ma Lina is een lieve moeder maar ze is ook best streng. Als je niet had gedaan wat ze had opgedragen kreeg je billenkoek. Ma Lina maakt geen onderscheid tussen jongens en meisjes. Iedereen moet meehelpen om het huishoudelijk werk te doen. Ma Lina is ondanks haar hoge leeftijd nog steeds goed bij de tijd. Ze verkeert naar omstandigheden nog in goede gezondheid en kan flink babbelen. “ NO WANG SMA NO MOES DENKI FOE GIM SIKSIE FOE NEGI”. Je verkoopt haar geen knollen voor citroenen. Ma Lina telt zelfstandig haar euro’s, die zij van familie, vrienden en kennissen ontvangt. Zonder pijnen een dag, kan zij zelfs ook harken.

Ma Lina heeft nooit vriendinnen gehad of is nooit lid geweest van een organisatie. Haar familie geniet hoge prioriteit. Ma Lina woont al 63 jaren aan de Laat en Dadelstraat, daarvoor bleef zij aan de Bruinhart straat. De moeder van Ma Lina stierf op 93e jarige leeftijd. Ma Lina’s overleden broer en zussen zijn allen op hoge leeftijd voorgegaan. Charlotte 91 jaar, Henriette 101 jaar, Elizabeth 93 jaar en John 95 jaar. Een tante van Malina is op 115 jarige leeftijd overleden.

Mevrouw Rosalina Nijman – Landveld uit Paramaribo 103 jaar

De familie is er bijzonder trots op dat Ma Lina met de zegen van de Almachtige de gezegende leeftijd van 103 jaar heeft bereikt en wenst Ma Lina meerdere jaren toe in goede gezondheid. De familie hoopt dat Ma Lina het record van oudste bewoner van Suriname kan verbreken.

Bovenstaande tekst is aangepast. Het was geschreven door BIC Paramaribo Noord-Oost ter ere van haar 100ste verjaardag. 3 jaar geleden.

Video’s en foto’s

Rosalina Nijman - Landveld uit Paramaribo 103 jaar jarig 3y
Rosalina Nijman - Landveld uit Paramaribo 103 jaar jarig
Rosalina Nijman - Landveld uit Paramaribo 103 jaar jarig
Rosalina Nijman - Landveld uit Paramaribo 103 jaar jarig
Rosalina Nijman - Landveld uit Paramaribo 103 jaar jarig

Rosalina Nijman - Landveld uit Paramaribo 103 jaar jarig Rosalina Nijman - Landveld uit Paramaribo 103 jaar jarig
Volg ons op social media
Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri (Het grootste gezondheids-, uitvaart platform en uitvaartgids), Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media. Heb je trouwens al kennis gemaakt met DENISE. Magazine “De Zwarte Linda” en the SHOP?