Video – 260 verlaten kinderen gered uit weeshuis – tientallen baby’s overleden – buitenland

kinderen weeshuis Soedan oorlog

Wat erg! Aan de ene kant van de wereld willen mensen dolgraag een kind en aan de andere kant worden ze verwaarloosd.

Er zijn zeker 60 kinderen overleden de afgelopen weken in een weeshuis te Soedan. De 260 kinderen die daar woonden waren aan hun lot overgelaten omdat de medewerkers niet naar ze toe konden ivm de extreme situatie in het land. Dat betekent dat de kinderen geen zorg kregen maar ook geen liefde, hartverscheurend. Bekijk het bericht en de beelden in de video’s geef het door aan belangstellenden.

Dit is een artikel uit de categorie
Buitenlands Nieuws van FamilieNieuws.

Hulpverleners hebben 260 kinderen bevrijd uit een weeshuis in de Soedan. Het gaat om het Mygoma-weeshuis in de stad Khartoum. Er waren al tientallen baby’s gestorven als gevolg van uitdroging en ondervoeding sinds het begin van de oorlog in april. Door de conflicten in het land was er bijna niemand om de kinderen te verzorgen. Niemand die de baby’s regelmatig kon voeden. En baby’s moeten iedere drie uur worden gevoed. De afgelopen weken is de situatie flink verergerd en zijn er nog eens 60 kinderen overleden. Afgelopen weekend was een dieptepunt: 23 baby’s dood in 1 weekend.

260 kinderen uit Soedan

Gelukkig zijn alle overige 260 kinderen vandaag na een spoedoperatie bevrijd. Sommige kindjes zijn piepjong. De kinderen zijn overgedragen aan het Soedanese ministerie van sociale ontwikkeling. Unicef zegt dat bijna 14 miljoen kinderen in Soedan dringend behoefte hebben aan levensreddende zorg. Dat is alarmerend.

Niet alleen in dit weeshuis gaat het slecht. In het hele land gaat het slecht sinds half april. Er zijn honderden mensen overleden.

Video’s

Bekijk de video’s omtrent de bevrijding van de 260 kinderen uit een weeshuis te Soedan.

Lees ook:

Chauffeur rijdt weg met bus vol kinderen en steekt bus in brand video buitenland. Klik hier
Miss Zuid-Afrika draagt wegwerp handschoenen in Afrikaans weeshuis. Klik hier.
Video: Baby levend begraven (buitenland). Klik hier.

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri (Het grootste gezondheids- en uitvaart platform), DENISE en BlackNieuws op Instagram: Over Suriname en Surinamers en Melanine people in Nederland, Suriname en wereldwijd. Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media. Heb je al kennis gemaakt met onze uitvaartgids?