Video – 8-jarige overleeft blikseminslag niet. Belangrijk: Wat moet je doen bij bliksem?

Wat te doen bij bliksem Nederland Suriname

Hij stond onder een boom en was op slag dood! Lees hier het officiële bericht van de politie omtrent de wrede dood van de 8-jarige Higuain. Lees ook de belangrijke informatie over bliksem. Wat moet je doen bij bliksem? Niet iedereen weet wat ze moeten doen. Geef het door aan een ieder want het kan levens redden!

Bekijk ook de video die ter plaatse is geschoten. Wij van FamilieNieuws wensen de familie, de vriendjes die erbij waren en alle overige betrokkenen veel power met dit verlies. Helpen jullie mee met het condoleren van de familie Tooy?

Politie Suriname schreef:

Jongetje dodelijk getroffen door blikseminslag. De 8 -jarige H.T. is in de middag van donderdag 8 juni 2023 tijdens de onweersbuien dodelijk getroffen door blikseminslag, op het terrein van Sosis aan de Marowijnestraat.

Omstanders hebben eerste hulp geboden en alles in het werk gesteld om het slachtoffertje te reanimeren, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Een arts die ter plaatse arriveerde heeft officieel de dood van het jongetje vastgesteld. Het ontzielde lichaam van de jongen is hangende het onderzoek door de politie van het bureau Flora in beslag genomen. Nadere berichten volgen.

Video

Bekijk de video van Sun Web TV. Bekijk daaronder de belangrijke informatie: Wat moet je doen bij bliksem:

Wat moet je doen bij bliksem. Bekijk de volgende tips:

Als het bliksemt en je buiten bent, is het belangrijk om snel maatregelen te nemen om jezelf te beschermen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

Zoek onmiddellijk een veilige schuilplaats: Ga zo snel mogelijk naar een gebouw met een stevig dak en vier muren. Een gebouw is de veiligste plek tijdens een onweersbui.

Vermijd open gebieden: Blijf uit de buurt van open velden, hooggelegen gebieden, heuvels, open water, enkele bomen en metalen structuren zoals hekken en lantaarnpalen. Deze kunnen blikseminslag aantrekken.

Vermijd het schuilen onder een enkele boom: Als er geen gebouw in de buurt is, is het beter om verspreid te gaan staan tussen een groep lagere bomen. Blijf echter uit de buurt van individuele bomen, omdat deze een verhoogd risico op blikseminslag met zich meebrengen.

Ga niet liggen op de grond: Ga niet plat op de grond liggen, want dit vergroot het risico op letsel door grondstromen. Blijf rechtop staan met je voeten bij elkaar.

Blijf uit de buurt van water: Vermijd het staan in de buurt van water, zoals meren, rivieren, zwembaden of andere natte oppervlakken. Water geleidt elektriciteit, dus het vergroot het risico op blikseminslag.

Vermijd metalen voorwerpen: Laat metalen voorwerpen zoals paraplu’s, fietsen, golfclubs of andere metalen objecten achterwege, omdat ze elektriciteit kunnen geleiden.

Blijf uit de buurt van elektrische apparatuur: Probeer ook uit de buurt te blijven van elektrische apparatuur en bedrading, zoals hekken, telefoonlijnen of elektriciteitskabels.

Wacht op veiligheid: Blijf in de veilige schuilplaats totdat het onweer voorbij is en er geen bliksem meer te zien of te horen is. Wacht minstens 30 minuten nadat je de laatste bliksem hebt waargenomen voordat je weer naar buiten gaat.

Bekijk ook de video:

Wat te doen bij bliksem Nederland Suriname
Wat te doen bij bliksem Nederland Suriname

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri (Het grootste gezondheids- en uitvaart platform), DENISE en BlackNieuws op Instagram: Over Suriname en Surinamers en Melanine people in Nederland, Suriname en wereldwijd. Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media. Heb je al kennis gemaakt met onze uitvaartgids?