Schokkende onthullingen over SOS Kinderdorpen Suriname. Kinderen hebben gesproken!

SOS kinderdorpen Suriname Nederland

Structureel seksueel misbruik en geweld bij SOS Kinderdorpen Suriname

De liefdadigheidsorganisatie SOS Kinderdorpen is wederom in opspraak. Dit keer betreft het SOS Kinderdorpen Suriname. De kinderen zouden daar jarenlang worden misbruikt. SOS Kinderdorp Nederland heeft het onderzoek bevestigd.

Het is niet de eerste keer dat SOS Kinderdorpen negatief in het nieuws komt. Al eerder is na een intern onderzoek bekend geworden dat in heel veel landen in oa Azie en Afrika de kinderen slachtoffer zijn van geweld en seksueel misbruik. Dit is echt wreed aangezien zij juist de kinderen moeten beschermen. Lees het bericht en geef het door aan een ieder zodat de juiste instanties hier werk van kunnen maken want dit is onacceptabel! En ben je ook misbruikt? Meld je aub bij de organisatie in Nederland. Je kunt nu vrij praten zonder dat je de schuld krijgt.

Lees over kindertehuis Hoop voor kinderen Suriname. Klik hier

In mei 2021 werd SOS Kinderdorpen Nederland benaderd door drie personen uit Nederland die melding maakten van misbruik in het voormalige SOS Kinderdorpen Suriname. Het misbruik vond plaats tussen 1990 en begin 2000. Een onderzoeksinstituut heeft de meldingen van misbruik en incidenten bij SOS Kinderdorpen Suriname onderzocht en de conclusies zijn verontrustend.

Er zijn tot nu toe 24 slachtoffers naar voren gekomen. Velen zouden hun verhalen hebben gedeeld. Wrede verhalen over verschillende vormen van misbruik, waaronder seksueel en fysiek geweld en emotionele mishandeling. Daarnaast wordt er gesproken over verduistering van geld. Er zouden meerdere leidinggevenden binnen de organisatie hierbij betrokken zijn.

SOS kinderdorpen Suriname Nederland

Veel misstanden zijn toen niet aangepakt omdat de kinderen van SOS Kinderdorpen Suriname niet durfden te praten. Ze werden toch niet geloofd en ze kregen zelfs de schuld. SOS Kinderdorpen Nederland heeft erkend dat ze tekort zijn geschoten en werkt nu aan het bieden van ondersteuning aan de slachtoffers.

SOS kinderdorpen Suriname Nederland

Meer benadeelden

Er zijn mogelijk meer slachtoffer van SOS Kinderdorpen Suriname. Het is belangrijk dat ze zich alsnog melden. Deel daarom dit bericht met een ieder.

Lees meer erover op de website van SOS Kinderdorpen Nederland. Klik hier

Lees ook:

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri (Het grootste uitvaart platform), DENISE en BlackNieuws op Instagram: Over Suriname en Surinamers en Melanine people in Nederland, Suriname en wereldwijd. Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media. Heb je al kennis gemaakt met onze uitvaartgids?