22 jaar cel geëist voor moord op Shantienne Frans in Rotterdam – video’s

Shantienne Frans politie Nederland Rotterdam

Betekent dit gerechtigheid voor een moeder die twee zoons moest begraven en voor de vriendin die zwanger was van haar tweede kindje?

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag een straf van 22 jaar cel geëist voor de moord op Shantienne Frans. Een zaak die Rotterdam heeft opgeschrikt. De twee Rotterdamse verdachten zijn amper 21 en 22 jaar jong. En ze zouden er 10.000 euro voor krijgen. Is een mensen leven zo weinig waard? Bekijk het bericht en de gedeelde video’s voor meer informatie. Geef het door aan belangstellenden.

De 21-jarige Reinaldo en de 22-jarige Cleiton worden beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op Shantienne. Waarom ze het gedaan hebben en wie hun opdrachtgever is, is nog steeds onduidelijk. De verdachten beroepen zich op hun zwijgrecht. De media meldt echter dat ze het gedaan hebben om geld…amper 10.000 euro voor de uitvoering van de moord de 34-jarige Shantienne

Op 22 mei werd hij doodgeschoten in de buurt van zijn woning. Na een wanhopige vluchtpoging overleed Shantienne ter plaatse, omdat hij nogmaals werd beschoten in de Nassauhaven. Cleiton wordt ervan verdacht de chauffeur te zijn geweest en Reinaldo de schutter. 

Het OM beweert dat beide verdachten een even grote rol hebben gespeeld bij de moord. Er is een straf van 22 jaar cel geëist. Naast moord, worden ze ook beschuldigd van verboden wapenbezit en brandstichting.

De nabestaanden van Shantienne hebben ook een schadevergoeding geëist van ruim vier ton. De vriendin van Shantienne, destijds zwanger van hun tweede kind heeft het emotioneel ontzettend zwaar.  Ze sprak tijdens de zitting tegen de verdachte en benadrukte dat haar geliefde een liefdevolle en hardwerkende persoon was.

Deze tragische gebeurtenis heeft een diepe impact op de moeder van Shantienne Frans, die nu twee zoons heeft verloren door moord. De 30-jarige broer van Shantienne, Merwin Junny Frans, werd een paar jaar eerder ook vermoord. De daders van die moord kregen destijds gevangenisstraffen van 18 en 17 jaar. Een andere broer van Shantienne zit momenteel vast voor een andere moordzaak.

Later meer

Hier wat gedeelde foto’s en video’s

In de media

Lees meer op de webstite van Crimesite. Klik hier
https://www.crimesite.nl/om-eist-22-jaar-cel-voor-liquidatie-shantienne-frans-in-rotterdam/

Lees ook:

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri (Het grootste uitvaart platform), DENISE en BlackNieuws op Instagram: Over Suriname en Surinamers en Melanine people in Nederland, Suriname en wereldwijd. Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media. Heb je al kennis gemaakt met onze uitvaartgids?