Waarschuwing: Kind dood op crèche door gordijnkoord – foto’s. Bekijk de video

kind overleden koord rolgordijn Nederland Belgie 2

Dit bericht is tevens een waarschuwing voor ouders en medewerkers van oppashuizen: Een kindje in België is tragisch overleden in de crèche. Oorzaak: verstikking door rolgordijn koord

Het kindje was pas 1 jaar oud. Maar dit is niet de eerste keer dat zoiets traumatisch gebeurt. Bekijk het bericht, de tips en de video’s om zo een zinloze dood te voorkomen. Geef het door aan belangstellenden. Loop even een rondje door je huis of je werk om te checken of alles echt veilig is. Een ongeluk schuilt namelijk in een klein hoekje. RIP kindje.

#buitenlandsnieuws #Kinderopvang #VeiligheidVoorKinderen #OngelukKoordRolgordijn #België #OuderWaarschuwing

Een hartverscheurend incident heeft zich voorgedaan in een kinderdagverblijf België. Een meisje van amper 1 jaar is vorige week overleden na een incident met een koord van een rolgordijn. Verschillende Belgische media. Het meisje kwam vast te zitten in het koord en raakte verstrikt met de dood als gevolg. nadat dit ontdekt werd werd het meisje met spoed naar het ziekenhuis gebracht, toevallig het ziekenhuis waar haar moeder werkzaam is, maar helaas lukte het de medici niet om het meisje in leven te houden. Ze overleed dezelfde avond aan haar verwondingen

Er is een onderzoek ingesteld om te achterhalen hoe dit tragische ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Het personeel van de crèche krijgt mentale begeleiding.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een kindje op zo een tragische manier het leven laat. Laat daarom doit bericht een waarschuwing zijn voor ouders en mensen die met kinderen werken. Let goed op of er geen koortjes of touwen in de buurt van de kinderen zijn. Het kan levensgevaarlijk zijn. Zorg voor een veilige omgeving voor kinderen.

Björn, Noud en Judith in het ziekenhuis

5 maanden geleden overleed de 2-jarige Noud op dezelfde manier. Zijn ouders vonden het belangrijk dat andere ouders bewust zijn van de gevaren in huis en delen daarom vaker hun verhaal. ‘Dit mag nooit meer gebeuren’. Judith en Björn hopen dat alle ouders hun verhaal lezen en hun gordijnen gaan controleren op kindvriendelijkheid. “Zo voelt zijn dood minder nutteloos, want dat was het: een nutteloze dood. Hij was kerngezond, zou de dag na zijn overlijden voor het eerst op de peuterspeelzaal gaan kijken. In een fractie van een seconde was zijn leven voorbij. Meer lezen over zijn dood? Klik hier.

Waar moet je op letten?

Lees hier wat tips, van het Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA),  voor iedereen die zijn rolgordijn na dit verhaal wil controleren. Geef het door aan een ieder!

kind overleden koord rolgordijn Nederland Belgie 2

Video’s:

Bekijk de video’s om te zien hoe je dit kunt voorkomen. 

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri (Het grootste uitvaart platform), DENISE en BlackNieuws op Instagram: Over Suriname en Surinamers en Melanine people in Nederland, Suriname en wereldwijd. Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media. Heb je al kennis gemaakt met onze uitvaartgids?