Guyanese meisjes werden opgesloten in de slaapzaal – brand mogelijk aangestoken – video’s

Guyana school vuur fire kinderen kids kde

Dit zijn een aantal van de slachtoffers van de dodelijke brand in Guyana. Lees de hartverscheurende update. En bekijk de trieste video’s. 19 kinderen zijn dood gebrand. De jongste was net 5 jaar oud. De president heeft 3 dagen van nationale rouw aangekondigd.

Het lijkt er sterk op dat de brand is aangestoken door 1 van de meisjes die ook daar verbleef. Ze was boos omdat ze straf had vanwege een relatie met een veel oudere man. Het gebouw zat potdicht omdat de beheerder bang was dat de meisjes zouden gaan chillen. Bekijk het bericht voor meer informatie en laat het meteen een waarschuwing zijn: Het is niet de eerste keer dat er doden zijn gevallen vanwege traliewerk.

Een aantal van de slachtoffers

De 19 kinderen, die gisteren zijn overleden na de wrede brand in meisjes slaapzaal van een middelbare school in Guyana, konden geen kant op omdat ze opgesloten zaten. Bovendien is de brand vermoedelijk aangestoken door een medeleerling die boos was op de beheerder van de school.

De boze leerling moest voor straf haar telefoon inleveren omdat ze stiekem een relatie had met een oudere man. De school zou de man aanklagen. Het meisje was het daar niet mee eens en heeft geschreeuwd dat ze de zaal in brand zou steken. Dat heeft ze vermoedelijk ook gedaan.

De brand, die in badkamer begon, verspreidde zich razendsnel door de slaapzaal waar de meisjes slapen.  Dat verklaarde nationaal veiligheidsadviseur Gerald Gouveia na een onderzoek. 

Alles zat potdicht. De tralies waren die avond op slot gedaan door de beheerder. Dit om te voorkomen dat de meisjes ’s avonds de deur uit zouden sluipen om te gaan chillen. Ook alle deuren zaten dicht. Muren moesten opengebroken worden om het brandende gebouw in te komen.

Dit alles moet overigens nog officieel bevestigd worden. Later meer

Video’s

Bekijk de trieste video’s voor meer informatie

Lees ook:

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri (Het grootste uitvaart platform), DENISE en BlackNieuws op Instagram: Over Suriname en Surinamers en Melanine people in Nederland, Suriname en wereldwijd. Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media. Heb je al kennis gemaakt met onze uitvaartgids?