Tips – Reizen naar India als vrouw alleen: is het veilig? – IndiaNieuws

Een solotrip naar India. Veel vrouwen hebben het gedaan en velen willen het doen maar is het wel veilig? Het gaat uiteraard vaak goed, maar het kan een uitdaging zijn. Er worden namelijk regelmatig gevallen van aanranding en erger gemeld.

Gisteren is een vrouw, die alleen op vakantie was in India neergestoken door een man. Lees het bericht en bekijk de video daarover. Bekijk tevens de video van Estare (foto) over haar solo reis naar India. Bekijk ook de belangrijke tips in geval je van plan bent die kant op te gaan. Geef het door aan je mede reismaatjes.

Dit is een artikel uit de categorie
IndiaNieuws van FamilieNieuws.
Je kunt ons volgen op social media

Actueel

In het nieuws: Een Nederlandse toerist is het slachtoffer geworden van een wrede aanval tijdens haar vakantie in Goa, India. Een medewerker van het resort, waar ze verbleef,  heeft haar aangerand en gestoken, ze is zwaargewond geraakt. Een jongeman die haar probeerde te helpen is ook gewon geraakt. De daders zijn nog niet geïdentificeerd en de politie is bezig met een onderzoek. (Bekijk onderstaande video erover)

Het incident heeft geleid tot verontwaardiging en bezorgdheid onder toeristen die naar India reizen. Dit is namelijk niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in India. Vaker worden toeristen het slachtoffer van misdaden zoals aanranding en beroving. Het is uitermate belangrijk voor toeristen om voorzorgsmaatregelen te nemen en zich bewust te zijn van de risico’s bij het reizen naar bepaalde bestemmingen.

Reizen naar India

Ben je van plan om af te reizen naar India. Alleen als vrouw? Dat kan! Hoewel er risico’s zijn, reizen veel vrouwen alleen naar India en genieten ze van een geweldige tijd. Wees gewoon verstandig. Zeker als je vrouw bent en een solotrip gaat maken. Wees verstandig. Doe geen gekke dingen, wees alert, bescherm jezelf maar vergeet vooral niet te genieten. Want reizen naar India als vrouw alleen kan een geweldige ervaring zijn. Bekijk onderstaande belangrijke tips.

Tips

Hier zijn enkele tips om veilig te reizen als vrouw alleen in India:

1 Vermijd het reizen in afgelegen gebieden, vooral ’s nachts.
2 Kies voor accommodaties in veilige en drukke wijken.
3 Wees voorzichtig met het accepteren van hulp of het aangaan van gesprekken met vreemden.
4 Kleed je gepast en bedek je armen en benen om ongewenste aandacht te voorkomen.
5 Houd je tas en andere waardevolle spullen goed in de gaten.
6 Maak gebruik van betrouwbare vervoersmiddelen, zoals taxi’s van gerenommeerde bedrijven.

Let op: Het is ook belangrijk om vrienden en familie op de hoogte te houden van je locatie en reisplannen en ervoor te zorgen dat je altijd een telefoon bij je hebt met belangrijke telefoonnummers in geval van nood. Je kunt eventueel je locatie aanzetten gedurende je trip.

Reisadvies

Over het algemeen is het reisadvies voor India op dit moment gemengd. Hoewel India een populaire toeristische bestemming is, zijn er nog steeds veiligheidsrisico’s verbonden aan reizen naar het land. De kleurcode van het reisadvies voor India is geel en een deel oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in het rode gebied. Lees hier meer!

Corona maatregelen

Er gelden geen corona-inreisvoorwaarden in India meer. De overheid van India verwacht dat iedereen volledig tegen corona gevaccineerd is. Neem daarom jouw corona-vaccinatiebewijzen op papier mee. Bij aankomst in India worden nog steeds steekproefsgewijs coronatesten uitgevoerd bij reizigers van 12 jaar en ouder. Ben je positief getest? Dan wordt je in isolatie geplaatst

Video’s

Bekijk onderstaande interessante video’s en daaronder een boekenlijst met informatie over reizen naar India. #Affiliate

Bekijk hier het bericht over de Nederlandse vrouw die gisteren is aangevallen in India:

Bekijk ook de video van EstareLIVE. Zij was alleen in India

Shop

P.s. Heb je je reis of hotel nog niet geboekt? Dat kan via onderstaande links. Je hoeft niet meteen te boeken maar geniet gewoon alvast van de voorpret. Veel plezier!

Reserveer je ticket via KLM of TUI. En je hotels kun je boeken bij Booking.com

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws-Beri, DENISE en BlackNieuws op Instagram: Over Suriname en Surinamers en Melanine people in Nederland, Suriname en wereldwijd. Heb je nieuws? Geef het door. Wil je jouw verhaal vertellen? Dat kan. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media.

Tags: #IndiaSoloTravel #VeiligReizenIndia #VrouwAlleenOpReis #ReistipsIndia #ReisavontuurIndia #IndiaReizenVrouw #ReiservaringIndia #IndiaReisadvies #IndiaReistipsVrouw #VeiligOpReisIndia