Ons trieste verhaal omtrent de dood van Robby Tjon A Kon uit Nederland – foto’s

Robby Tjon A Kon Nederland Suriname beri

Onze vader Robby Tjon A Kon is overleden in Nederland en we waren niet welkom op zijn crematie

Lieve FamilieNieuws, onze vader en ex-zwager Robby Tjon A Kon is overleden en inmiddels gecremeerd in Nederland. Tot onze verbazing zijn wij als kinderen NIET op de hoogte gehouden, we wisten heel lang niet dat hij zo ziek was. Heel veel mensen zijn niet op de hoogte van zijn overlijden vandaar dat wij als kinderen alsnog een bericht van overlijden willen plaatsen en ons verhaal willen vertellen.

Lees hier het bizarre en trieste verhaal en bekijk de gedeelde foto’s. Geef het door aan belangstellenden en familie in Nederland en Suriname. Wij van FamilieNieuws wensen een ieder veel sterkte met het zware verlies. Helpen jullie mee met condoleren?

Hierbij maak ik, Ortwina Esajas – Hasselbaink mede namens mijn nichtje Shasha, neefje Alcidio Hasselbaink en overige het overlijden van mijn ex-zwager en hun vader bekend

Robby Eugene Tjon A Kon

Overleden 17 maart 2023
Gecremeerd 23 maart 2023

We zijn in diepe rouw gedompeld en vooral verbaasd over het feit dat geen van ons wist dat Robby zo ziek was. We wisten het net een paar dagen voor zijn dood. De mensen van zijn werk wisten het niet, zelfs zijn beste vrienden niet. Veel van hen weten niet eens dat hij Is overleden. Dat is toch vreemd?

Robby is ingeslapen en zijn oudste dochter werd op de hoogte gebracht toen hij ‘de spuit’ kreeg. 40 minuten voor zijn laatste adem heeft ze hem nog kunnen zien.

De uitvaart

We werden verder niet op de hoogte gehouden. We wisten helemaal niets. We wilden graag weten waar hij begraven zou worden. Maar er werd ons niets verteld. En toen hoorde we dat hij de 23ste gecremeerd zou worden. Iets wat ons verbaasde want dat doen Rastafari’s niet. Robby was namelijk Rasta. Tot overmaat van ramp mochten we niet bij de uitvaart zijn. Ook zijn zussen waren niet welkom. Zelfs de vrienden die wij hadden opgetrommeld werd de toegang geweigerd. De politie werd zelfs erbij gehaald.

Een hele pijnlijke ervaring voor ons en vooral voor de kinderen. Er is geen graf waar ze afscheid kunnen nemen van hun vader. Het lijkt nu alsof Robby nooit heeft bestaan. Hij verdiende echt beter dan dit.

Waarom delen we dit?

Allereerst willen we dat alle familie, vrienden en bekenden op de hoogte zijn van zijn overlijden. We vragen jullie daarom om dit bericht met hen te delen.

We zijn ook echt verbaasd dat dit is gebeurd. Dit kennen we niet binnen de Surinaamse gemeenschap. Wat de relatie is ook is tussen kinderen en ouders. Goed of slecht, dit is toch geen manier van afscheid nemen? Hoe moeten de kinderen dit verwerken?

Vriendelijk bedankt voor het lezen van ons verhaal.

Bekijk hier de gedeelde foto’s van onze Robby Tjon A Kon uit Nederland. Geef het door aan belangstellenden en familie in Nederland en Suriname:

Robby Tjon A Kon Nederland Suriname beri
Robby Tjon A Kon Nederland Suriname beri

Robby Tjon A Kon Nederland Suriname beri

Robby Tjon A Kon Nederland Suriname beri

Disclaimer:

Let op: Dit is 1 kant van het verhaal. Dit is hun persoonlijke ervaring. Niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is een ieder vrij om hier ook op te reageren. Hetzij onder de comments of anoniem

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws. Hét Suriname Magazine op Instagram: Over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media.