Lichaam baby gevonden in water – Politie Nederland zoekt ouders – video’s

baby gevonden Nederland Lekkerkerk

Echt erg. Terwijl zoveel anderen snakken naar een baby. 

Een voldragen baby is gevonden in een grijze zak in het water. Help mee delen in Nederland. De politie heeft nieuwe informatie maar is nog steeds opzoek naar de ouders van het meisje.

Bekijk de nieuwe video met een update van Opsporing Verzocht. Een week geleden deden omstanders in Nederland een wrede vondst: Een pas geboren baby in het water. Het kindje lag mogelijk al weken in het water. Echt triest. Bekijk het bericht voor meer informatie. Was er iemand zwanger in jouw omgeving maar zie je geen kindje? Check het dan even. Het kan zijn dat de moeder hulp nodig heeft. 

Lieve mensen, laten we dit onze kindjes niet aandoen. Er zijn echt mogelijkheden. Praat met iemand… (Lees hier meer daarover)

Baby gevonden in het water

Op vrijdag 3 maart 2023 is in Nederland een overleden baby aangetroffen in een plastic zak. Wie de ouders van het kleine meisje zijn en wie haar in het water heeft achtergelaten, is nog steeds niet duidelijk.

Er zijn na de eerste video van Opsoring Verzocht Nederland 30 tips binnengekomen. Er is uitgebreid buurt- en sporenonderzoek verricht en is er met mogelijke getuigen gesproken. Maar de herkomst van het kindje is nog steeds onduidelijk. 

Het meisje was achtergelaten in een donkergrijze plastic zak en is op 3 maart gevonden in een zijarm van de Lek, bij het eilandje daar, vlak bij de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen. Die dijk heet de Schuwacht. Na onderzoek op het lichaampje is gebleken dat het kindje al een paar weken eerder was overleden. Het kan dus ook zijn dat ze op een andere plaats van de Lek in het water is gelegd en met de stroming is meegevoerd. 

Maak contact

“Neem alstublieft contact op als u de plastic zak, ergens heeft zien liggen of drijven. Uit onderzoek blijkt dat het meisje is geboren na een voldragen zwangerschap. Mogelijk is het iemand in de omgeving van de moeder opgevallen dat zij zonder logische verklaring geen baby heeft. De politie gaat zeer zorgvuldig om met tips waarin bijvoorbeeld een naam of adres wordt genoemd. Het achterlaten van het kindje hoeft niet de keuze van de moeder te zijn geweest. Er is in het leven van de vrouw echter hoe dan ook iets vreselijk misgegaan. De politie wil haar in eerste instantie vooral vinden om er zeker van te zijn dat zij de juiste zorg krijgt.”

Dus weet of vermoedt jij iets over de moeder van het gevonden kindje? Of heb je video’s en/foto’s?  Maak dan contact. Dat kan op de volgende manieren:
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Tipformulier Politie Nederland

Je kunt ook het tipformulier van politie Nederland invullen. Klik hier

Bekijk de video’s van opsporing verzocht Nederland voor de extra informatie: 

De nieuwe video:

De eerdere video:


Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws. Hét Suriname Magazine op Instagram: Over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media.