In Suriname geboren Martin Sitalsing wordt nieuwe politiechef Noord-Nederland

Martin Sitalsing Politie Nederland Suriname

Hij was al de allereerste allochtoon met zo een hoge functie binnen de politie in Nederland.

En hij heeft alweer promotie gemaakt. Vanaf 1 juni mag hij zich de nieuwe politiechef Noord-Nederland noemen. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar een video over hem waarin hij vertelt over zijn overstap. Uiteraard zijn wij van FamilieNieuws heel trots op hem en feliciteren hem van harte. Helpen jullie ons mee met de felicitaties?

Dit is een artikel uit onze categorie Surinamers van FamilieNieuws. Hét Suriname Magazine. Je kunt ons volgen op social media. We zijn op Facebook, Instagram, Tiktok en Youtube.

Politie Nederland over zijn promotie:

Geweldig nieuws: Martin Sitalsing is vanaf 1 juni 2023 de nieuwe politiechef Noord-Nederland. Hij volgt Gery Veldhuis op, die onlangs terugtrad. Martin Sitalsing was sinds oktober 2019 politiechef van de eenheid Midden-Nederland.

Martin Sitalsing

Sitalsing over zijn overstap: ‘Ik heb het nog steeds uitstekend naar mijn zin in Midden-Nederland. Dat maakt de beslissing om over te stappen dan ook geen makkelijke. Maar de kans om nu terug te keren naar het Noorden, waar ik een groot deel van mijn eerdere loopbaan bij de politie, de GGZ en de Jeugdbescherming heb doorgebracht, wil ik graag grijpen. Ik kijk er zeer naar uit om in Noord-Nederland aan de slag te gaan met onder meer thema’s als ondermijning, digitale criminaliteit en asielproblematiek.’

Loopbaan

Martin Sitalsing begon zijn loopbaan in 1983 als accountant maar ging al snel als politieagent aan de slag in Amsterdam. Hij heeft ook enkele maanden voor zijn werk in Suriname gezeten, waar hij onderzoek deed naar de ontwikkeling van een politiefunctie in Suriname. Hij heeft zijn carrière bij de politie even on hold gezet toen hij een baan aannam  als directeur en bestuurder van de Jeugdbescherming Noord en voorzitter van de raad van bestuur van Lentis in Groningen, een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg met de grootste TBS-kliniek in ons land.

Maar in oktober 2019 kwam hij weer terug bij Politie Nederland als politiechef van Midden-Nederland. En vanaf 1 juni 2023 zal hij die functie uitoefenen voor Noord-Nederland.

Over Sitalsing

De 61-jarige Martin Stanley Reza Sitalsing is een Nederlander van Surinaamse afkomst. In 1970 kwam hij tijdelijk naar Nederland, maar het gezin is uiteindelijk niet meer terug naar Suriname gegaan. Tijdens zijn middelbareschooltijd woonde hij in Zaandam.

Hij is een echte aanwinst voor politie Nederland en wij van FamilieNieuws zijn trots op hem. 

Eerdere berichten

Bekijk ook onderstaande berichten en video’s over de Politiechef Martin Sitalsing van politie Nederland. Hij is 11 januari 1962 geboren in Paramaribo – Suriname:

Volg ons op social media

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg FamilieNieuws. Hét Suriname Magazine op Instagram: Over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 150.000 volgers op social media.