Recept: Maak zelf heerlijk Surinaams Zuurgoed – DENISE. Surinaams Eten – video

surinaams eten Komkommer zuurgoed Suriname

Surinaams zuurgoed. Oftewel: Komkommer op azijn. Het past bij bijna elke maaltijd maar hoe maak je dat eigenlijk klaar?

Het is niet zo moeilijk hoor. Bekijk de video. En geef het door aan de kookfans in ons midden. Ps. heb jij een betere variant? Let us know!!

Dit is een artikel uit onze categorie Surinaams Eten van DENISE. Hét Suriname Magazine. Je kunt ons volgen op social media. We zijn op Facebook, Instagram, Tiktok en Youtube. Ga naar “Surinaams Eten” voor meer Surinaamse en bijzondere recepten

Ingrediënten Surinaams zuurgoed

– 1 komkommer
– 1 hete peper
– 100 ml natuurazijn
– 100 ml water
– 2 tl zout
– 1 el suiker
– 5 pimentkorrels
– 5 kruidnagels

Zuurgoed

Zuurgoed eten we bij bijna alles:  Het wordt als bijgerecht of snack gegeten in de Surinaamse keuken. Het is heerlijk op je broodje pom of je broodje bakkeljauw, maar ook lekker naast je bami of moksi alesi. En natuurlijk kan zuurgoed niet ontbreken bij jouw heri heri

Er zijn verschillende soorten zuurgoed. De bekendste soorten zijn zuurgoed van komkommer, zuurgoed van groene mango, zuurgoed van sopropo en van papaja. Weet je dat ze ook zuurgoed van cassave maken?

Hoe maak je dit klaar?  Bekijk onderstaande video van Surinaamse Keuken op YouTube:

Bekijk ook:

Foto van Heerlijke recepten op Facebook

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg ook  DENISE. Hét Surinaams Magazine op Instagram: Het lifestyle magazine over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 135.000 volgers.