Joy Delima vertelt haar verhaal aan tafel bij Jinek – video – DENISE. Surinamers

Joy Delima bij Jinek

Haar allereerste intieme ervaring was ongewenst

Gisteravond werd het weer duidelijk dat zoveel vrouwen (en mannen) dit meemaken: Intiem misbruik. Dat een vreemde of zelfs een bekende, aan je lijf zit zonder toestemming. Het kan gaan om een ‘onschuldig’ kusje of omgang tegen je zin. Sowieso moet je afblijven van kinderen. Maar het maakt niet uit of je kind bent of volwassen. Nee is nee!!

Gisteren vertelde actrice Joy Delima aan tafel bij Jinek haar verhaal. Ze vertelt over een incident tijdens een vakantie. Ze heeft nu een angststoornis en kon niet optimaal genieten van de daad. Soms beoordelen we mensen op hun gedrag, maar eigenlijk moeten we goed nagaan waarom iemand bepaald gedrag vertoont. Je weet niet wat iemand in het verleden heeft meegemaakt. Dus laten we niet te hard oordelen over een ander. Bekijk de video en geef het door aan een ieder.

Dit is een artikel uit onze categorie Surinamers van DENISE. Hét Suriname Magazine. Je kunt ons volgen op social media. We zijn op Facebook, Instagram, Tiktok en Youtube. 

Gisteren, tijdens de televisietalkshow Jinek, vertelde Joy Delima, de Nederlandse actrice, schrijfster en columnist, dat ze op 17-jarige leeftijd tijdens een vakantie intiem is aangerand, wat een blijvend negatief effect op haar had.

Surinaams

De talentvolle actrice van Surinaamse en Curaçaose komaf erkende destijds niet onmiddellijk de impact van het trauma en heeft er geen professionele hulp voor gezocht. Na de gebeurtenis ontwikkelde ze een angststoornis. Ze was bang om opnieuw aangerand te worden en bang om weer gedwongen te worden tot intieme omgang.

Hoogtepunt

Een intiem hoogtepunt kende ze niet, en dat gaf haar ook het gevoel dat er iets mis was met haar. Na een openhartige monoloog voor haar acteeropleiding, waarin ze eerlijk haar verhaal vertelde, ontdekte ze dat veel mensen zich in dezelfde situatie bevonden. Delima vindt dat er meer gesproken moet worden over dit onderwerp. In haar wekelijkse column voor de Volkskrant bespreekt ze openlijk over intimiteit en hoopt hiermee mensen bewust te maken.

Boek

Ze heeft een boek geschreven. Die kun je ook aanschaffen:

Bekijk hier het boek van Joy Delima erover

Bekijk de video’s over Joy Delima bij Jinek. De talentvolle Nederlandse actrice van Surinaamse en Curaçaose komaf:

Bekijk hier het gesprek bij Jinek:


Over haar angststoornis:


Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg ook DENISE. Hét Surinaams Magazine op Instagram: Het lifestyle magazine over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 135.000 volgers.