Bijna 10.000 doden na aardbeving Turkije en Syrië – Nederlanders vermist – video’s

Nederlanders vermist aardbeving Turkije Syrië Nederland baby

We wisten dat het erg was, maar zo erg als dit had niemand verwacht.

Bekijk de video’s – De aardbeving in Turkije en Syrië heeft inmiddels al bijna 10.000 levens geëist. Dit aantal zal nog oplopen. Er zijn nog heel wat mensen vermist. Familieleden ontvangen voice-berichten van onder het puin. Ook een aantal Nederlanders wordt vermist. Dit hoeft niet te betekenen dat ze zijn overleden.

Er worden ook nog levende mensen onder het puin vandaan gehaald. Net zoals de kinderen op de coverfoto.  Bekijk het bericht en de indrukwekkende video’s van de reddingsacties. Geef het door aan belangstellenden. We wensen de betrokkenen wereldwijd veel power toe. 

23 miljoen

Op dit moment zijn er officieel 7.108 gemelde doden uit Turkije en Syrië telt al 2.530 doden. Er wonen zo een 23 miljoen mensen in het rampgebied. Velen zijn gewond geraakt. Er er zijn nog immens veel mensen vermist.

Men ontvangt wanhopige voice-berichten van onder het puin. Ze worden verstuurd naar hulpverleners en familieleden. Ze kunnen alleen maar hopen dat de hulp niet te laat komt. De weersomstandigheden zijn niet goed in het rampgebied. Er is regen, sneeuw en de temperaturen zijn ontzettend laag.

Er zijn veel mensen overleden, de reddingswerkers blijven zoeken en halen lichamen onder het puin vandaan. Maar soms gaat het wel goed, en vinden ze levende mensen, kinderen en zelfs baby’s.

Video’s

Bekijk onderstaande beelden over de ramp en reddingswerkzaamheden. Let op: de beelden kunnen erg emotioneel overkomen, maar sommige zijn hartverwarmend.

Nederlanders vermist

Er zijn tot nu toe ook 8 Nederlanders vermist. De kinderen op deze Nederlandse school maken zich zorgen om hun familieleden. Bekijk de video van het jeugdjournaal in Nederland.

Bekijk de overige gedeelde video’s.

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina. En deel dit bericht met anderen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg ook  DENISE. Hét Surinaams Magazine op Instagram: Het lifestyle magazine over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 135.000 volgers.