NIC verpleegkundigen uit de Filipijnen aangekomen in Suriname om het AZP te helpen

Suriname baby verpleegkundigen voor AZP Filipijnen

Goed nieuws voor zwangeren, ouders en het zorgpersoneel.

Het Ministerie van Volksgezondheid Suriname heeft aangegeven dat de Filipijnse verpleegkundigen eindelijk zijn aangekomen in Suriname. Ze zullen de artsen en verpleegkundigen op de Neonatal Intensive Care Unit (waar onze baby’tjes liggen) in het AZP ondersteunen. Bekijk het bericht voor meer informatie. Geef het door aan belangstellenden. Met de komst van de verpleegkundigen zal de werkdruk op de NICU verlaagd worden waardoor er betere zorg verleend kan worden. We wensen hen heel veel succes.

Ministerie van Volksgezondheid Suriname schreef: Nicu verpleegkundigen uit de Filipijnen voor het AZP
Op 15 juli 2022 is er op het ministerie van Volksgezondheid een overleg geweest tussen de leiding van het Ministerie van Volksgezondheid, de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en een vertegenwoordiging van de kinderartsen van het AZP.

Dit overleg had te maken met een brandbrief van de kinderartsen over de situatie bij de NICU/PICU van het AZP. Door het wegtrekken van gekwalificeerd kader bij deze afdeling hebben de kinderartsen het besluit genomen om het aantal bedden op de afdeling af te schalen.

Suriname baby verpleegkundigen voor AZP Filipijnen

NICU

In de Raad van Ministers vergadering is op woensdag 27 juli 2022 goedkeuring verleend voor het aanwerven van Neonatal Intensive Care Unit, NICU, verpleegkundigen uit de Filipijnen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft gelijk stappen ondernomen en is op zoek gegaan naar NICU/PICU verpleegkundigen uit de Filipijnen.

Vanwege de verscherpte eisen van de Filipijnse overheid heeft het langer geduurd dan verwacht voordat de verpleegkundigen naar Suriname konden afreizen.

Aangekomen in Suriname

Er was een speciale licentie nodig die lang op zich heeft laten wachten. De verpleegkundigen zijn inmiddels gearriveerd in Suriname en zullen na enkele werkafspraken van start gaan met hun werkzaamheden in NICU afdeling bij het AZP.

Met deze ondersteuning en interventie zal de werkdruk op de NICU afdeling enigszins verlicht worden.


Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina.  Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg ook ons Surinaams Magazine: Het lifestyle magazine over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 130.000 volgers. #Suriname #Nederland #Paramaribo #Familie #KLM #SLM #vakantie #reizen #Surinaamseten #Magazine