Prinses Beatrix is vandaag 85 jaar!! – Bekijk de beelden van de prinses in Suriname – video’s

Bekijk de indrukwekkende beelden van Prinses Beatrix in Suriname. Wat zijn jouw herinneringen aan oud-koningin Beatrix?

Er is een bigi jari in Nederland. Prinses Beatrix is vandaag 85 jaar geworden. Bekijk het bericht en de verschillende video’s van haar bezoekjes aan Suriname. Helpen jullie mee met een hieperdepiep?

#PrinsesBeatrix #Suriname #Herinneringen #KoninginBeatrix #Verjaardag #85Jaar

Biografie

Beatrix Wilhelmina Armgard, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau en Prinses van Lippe-Biesterfeld, was tussen 30 april 1980 en 30 april 2013 de Koningin der Nederlanden.

Ze is vandaag precies 85 jaar geleden geboren op 31 januari 1938. Ze werd geboren in Paleis Soestdijk te Baarn. Ze heeft drie kinderen met haar man, wijlen Claus van Amsberg, met wie ze in 1966 in het huwelijksbootje stapte:

Haar kinderen zijn, de huidige koning van Nederland, Willem-Alexander der Nederlanden, wijlen Friso van Oranje-Nassau van Amsberg en Constantijn der Nederlanden. Ook heeft ze vier kleinkinderen, waaronder de huidige kroonprinses Catharina-Amalia der Nederlanden.

Haar oma was Wilhelmina der Nederlanden (oud koningin van Suriname/Nederland). En haar ouders waren Juliana der Nederlanden (oud koningin van Suriname/Nederland) en Bernhard van Lippe-Biesterfeld.

Prinses Beatrix in Suriname. Te Onverwacht worden aan haar geschenken aangeboden door de Indiaanse bevolking Datum : 4 maart 1965 Author HYVO / Anefo (opdracht) Embedded picture

Bekijk ook het indrukwekkende bericht van Ronald Snijders:

Was ze ook de koningin van Suriname?

Nee, Beatrix is nooit koningin de van Suriname geweest; Suriname werd in 1975 namelijk onafhankelijk en de prinses werd pas in 1980 koningin van Nederland. Wel bracht ze als Nederlandse prinses verschillende bezoeken aan Suriname (bekijk onderstaande video’s)

Bekijk wat mooie video’s

Volgens koningshuisdeskundige Justine Marcella is de voormalig koningin, die tien jaar geleden het stokje overdroeg aan haar zoon koning Willem-Alexander en uit de schijnwerpers verdween, nog altijd zeer actief en fit. Bekijk de video:

Beatrix in Suriname. Bekijk de video’s:

Plaats jouw felicitatie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina.  Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg ook ons Surinaams Magazine: Het lifestyle magazine over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 130.000 volgers. #Suriname #Nederland #Paramaribo #Familie #KLM #SLM #vakantie #reizen #Surinaamseten #Magazine