Video – Check jezelf!! Veel vrouwen in Suriname verliezen leven door baarmoederhalskanker

80% van de nieuwe gevallen zit al in een vergevorderd stadium. Als je op tijd erachter komt dat je baarmoederhalskanker hebt dan is de kans op genezing aanzienlijk groter. Dus: Check jezelf!! Wil je weten hoe. Bekijk de video’s!

Baarmoederhalskanker is een van de belangrijkste doodsoorzaken onder vrouwen in Suriname. Bekijk het bericht en geef het door aan al je vriendinnen en alle vrouwen in je familie. Voorkomen is echt beter dan genezen. Check jij jezelf op tijd? En…ga jij je dochter laten vaccineren? Laat ons weten waarom wel en waarom niet.

#baarmoederhalskankerawareness #preventiebaarmoederhalskanker #HPVvaccinatie #baarmoederhalskankerscreening #stichtinglobi

Baarmoederhalskanker is een van de belangrijkste doodsoorzaken onder vrouwen in Suriname. Er zijn jaarlijks 60-70 nieuwe gevallen, waarvan 80% in een vergevorderd stadium is. Dit verlaagt de overlevingskansen van vrouwen en leidt tot 25-35 sterfgevallen per jaar. Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV) en komt vooral voor bij vrouwen tussen 35 en 45 jaar.

In januari is Baarmoederhalskanker Bewustwordingsmaand, waarbij de focus ligt op het bewustzijn over deze kankersoort en de beschermende HPV-vaccinatie. Stichting Lobi start, met belanghebbende partners, dit jaar met een bewustwordings- en vaccinatiecampagne samen .

Bescherm jezelf tegen baarmoederhalskanker door je te laten informeren, laten screenen en (laten) vaccineren. Doe mee aan de bewustwordingsmaand in januari samen kunnen we proberen het dodenaantal van baarmoederhalskanker te verminderen

Video’s met meer informatie over baarmoederhalskanker

Bekijk de belangrijke video van STVS. Geef het door aan iedereen.

Bekijk nog wat interessante video’s: