JoAnna krijgt euthanasie in Nederland – VIDEO’S

joanna Euthanasie in Nederland

JoAnna gaat straks haar laatste adem uitblazen. Hoe weten we dat zo precies? Niemand weet toch wanneer hij dood gaat? “God bepaalt”. 

JoAnna weet het wel. Ze heeft hier namelijk zelf voor gekozen doormiddel van euthanasie in Nederland. Bekijk het bericht en BEKIJK DE VIDEO’S. Ze legt uit waarom ze hiervoor kiest. Wij van FamilieNieuws wensen Joanna haar familie, in het bijzonder haar 22-jarige dochter, veel sterkte met dit verlies. Hoe denk jij over euthanasie? Zou dit in Suriname ook ‘makkelijker’ moeten zijn?

Let op: Dit verhaal gaat over drugs en gedachten over zelfdoding

Belangrijke informatie om te delen met een ieder: Zelfdoding. Wil je erover praten?
Nederland: Denkt u aan zelfdoding of maakt u zich zorgen om iemand? Iedereen kan 24 uur per dag anoniem bellen met 0800-0113 of chatten via 113.nl.
Suriname: Praten over zelfdoding? Ga naar uw huisarts of bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114. (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u)

#euthanasie #JoAnna #menswaardigeafsluiting #zelfdoding #depressie

JoAnna

joanna Euthanasie in Nederland

De 48-jarige JoAnna heeft besloten om een einde te maken aan haar leven. Ze gaat dit doen met behulp van euthanasie. Waarom? Ze heeft een bewogen leven gehad, waarin ze te maken heeft gehad met veel pijnlijke momenten. Drugsverslaving, zware depressies en een zeer ongezonde relatie speelden een grote rol.

Eigenlijk wist ze sinds haar 10de al dat ze dood wilde, haar ouders mishandelden haar geestelijk en lichamelijk. Maar het besluit om euthanasie aan te vragen werd pas genomen na haar laatste mislukte poging om er zelf een einde aan te maken  in 2018.  JoAnna wil haar leven op een menswaardige manier afronden en heeft daarom in december 2020 het euthanasietraject ingezet.

Het moment is aangebroken. JoAnna krijgt euthanasie. JoAna maakt er geen geheim van. Op social media neemt ze haar volgers mee in het proces. Bekijk de video’s onderin dit bericht. 

Euthanasie in Nederland

Euthanasie wordt in Nederland sinds 2002 wettelijk geregeld en is alleen mogelijk onder strikte voorwaarden, zoals ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Er moeten meerdere artsen betrokken zijn en er moet sprake zijn van een vrijwillig en weloverwogen verzoek. Er zijn een aantal voorwaarden waar je sowieso aan moet voldoen: 

Lees hier meer over Euthanasie in Nederland

Als aan de voorwaarden wordt voldaan, kan een arts besluiten om euthanasie toe te passen. Euthanasie wordt altijd uitgevoerd onder medische verantwoordelijkheid en wordt altijd vastgelegd in een rapport.

Bekijk hieronder wat filmpjes van Joanna

Of kijk via TIkTOk:

joanna Euthanasie in Nederland
@19_joanna_74 #voor #voorjou #voorjoupagina #4u #fyp #fypシ #viral #tiktok #theend #mentalhealth #update #euthansia #foryoupage ♬ origineel geluid – JoAnna

@19_joanna_74 💜#afscheid #vaarwel #voorjoupagina #mentalhealth #liefde #love #fyp #lastgoodbye #lasttime #tiktok #fypシ #fypシ゚viral #voorjou ♬ origineel geluid – JoAnna

@19_joanna_74 #fyp #euthanasia #4upage #voorjou #mentalhealth #update #tiktok ♬ origineel geluid – JoAnna

Lees ook:


Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina om je medeleven te tonen.  Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg ook ons Surinaams Magazine: Het lifestyle magazine over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 130.000 volgers. #Suriname #Nederland #Paramaribo #Familie #KLM #SLM #vakantie #reizen #Surinaamseten #Magazine