Oudste persoon ter wereld heengegaan – Leeftijd: 118 jaar – video

oudste mens ter wereld heengegaan Franse non

De Franse non Sister André was de alleroudste persoon ter wereld. Ze mocht 118 jaar worden. Maar helaas is ze overleden

Bekijk het bericht en de foto’s voor meer informatie. De Surinaamse Esseline Gummels was tot vorig jaar de oudste vrouw van Suriname. Ze werd 109 jaar. Heb jij toevallig familieleden die heel oud zijn geworden? Word jij dan ook oud? Lees het in het bericht en bekijk de video. Geef het door aan belangstellenden.

#oudstepersoonterwereld #nonAndré #overlijden #verpleeghuis #Covid19 #oudheid

Oudste persoon overleden

“Er is grote droefheid, maar ze wilde het, het was haar wens om bij haar geliefde broer te zijn”. Dat zegt een woordvoerder van het bejaardentehuis waar Sister André woonde. Ze was inmiddels blind en zat in  een rolstoel.

De oudste persoon ter wereld is op 118-jarige leeftijd overleden. Sister André, werd in Frankrijk geboren op 11 februari 1904. Ze overleed in haar slaap. De non werd geboren als Lucile Randon, maar nam in 1944 de naam van Sister André aan toen ze Katholiek werd.

Covid-19

Het was een sterke vrouw. Twee jaar geleden overleefde ze een besmetting met Covid-19. 10 andere bewoners van het tehuis verloren hun leven vanwege de gevreesde longziekte.

Na het overlijden van Kane Tanaka uit Japan in april vorig jaar, werd zuster André beschouwd als de oudste levende persoon op aarde. Het is niet bekend wie nu de oudste persoon op aarde is.

Suriname

Ook in Suriname hebben we ‘hele oude mensen’. Voor zover wij weten was de Surinaamse Esseline Gummels de oudste vrouw van Suriname. Ze overleed vorig jaar op 109 jarige leeftijd. Coenraad van der Kuyp was ook ooit de oudste Surinamer. Die werd 105 jaar. We zouden wel willen weten wie nu de oudste is in Suriname. Weet jij het?

Vraag: Word ik ook oud als mijn grootouders oud zijn?

Als je ouders en grootouders oud zijn, kan dit een indicatie zijn dat er een genetische aanleg is voor een lange levensduur in je familie. Echter, dit betekent niet noodzakelijk dat jij ook oud zult worden als je oma en opa. Het is belangrijk om gezonde keuzes te maken voor je lichaam en geest, zoals regelmatig bewegen, gezond eten en stress verminderen, om de kans op een gezonde levensduur te vergroten.

Bekijk een video:

Lees ook:

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina om je medeleven te tonen.  Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg ook ons Surinaams Magazine: Het lifestyle magazine over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 130.000 volgers. #Suriname #Nederland #Paramaribo #Familie #KLM #SLM #vakantie #reizen #Surinaamseten #Magazine