Buurman doodt Surinaamse ondernemer tijdens wrede roof – Politie Suriname

Lees hier het uitgebreide en officiële politie bericht omtrent de dood van de hardwerkende Surinaamse Ondernemer John Vasilda.

De 46-jarige Dean is inmiddels aangehouden. Hij zou de ondernemer hebben gedood en Sandro, zijn doofstomme werknemer, op wrede wijze hebben toegetakeld. Dean probeerde ook een eind aan zijn eigen leven te maken. Er zijn mogelijk meer gedachten. Lees wat er is gebeurd en geef het door aan belangstellenden. Wij van FamilieNieuws wensen Sandro beterschap toe en de familie Vasilda wensen we veel power met dit zware verlies. Dit is echt niet normaal. We wonen toch niet in het Wilde Westen? Dit moet stoppen!

Politie Suriname schreef: Politie Lelydorp, RBTM en RBTP houden 46-jarige roofverdachte Javaweg aan. De politie van het bureau Lelydorp en leden van het Regio Bijstand Team Midden en Paramaribo (RBTM/RBTP) hebben in de vroege ochtend van zondag 8 januari de 46-jarige verdachte Dean L. op zijn woonadres aan de Javaweg te Lelydorp aangehouden.

Dean wordt ervan verdacht op zaterdag 7 januari aan de Javaweg de 65-jarige winkelier John Vasilda bij een roofoverval te hebben doodgeschoten. Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte Dean op 7 januari via het achter perceel zich toegang heeft verschaft tot de supermarkt die op dat moment open was. De winkelier en zijn doofstomme werknemer Sandro K. werden bij die gelegenheid aangevallen.

De winkelier John kreeg daarbij een schotwond aan zijn rechterborst en vertoonde bij aankomst van de politie geen teken van leven meer, terwijl de werknemer Sandro ernstig is toegetakeld en in bewusteloze toestand werd aangetroffen. Met de ambulance is Sandro voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De buit is nog onbekend. Een arts stelde de dood van John vast en zijn ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie  Suriname in beslag genomen.

Aan de hand van de veiliggestelde camerabeelden is de verdachte Dean in beeld gebracht en werd op 8 januari omstreeks 03.00 uur op zijn woonadres aan de Javaweg opgespoord en aangehouden. Kort voor zijn aanhouding door politie Lelydorp, RBTP en RBTM heeft hij zichzelf met een jachtgeweer in de borst geschoten.

De gewonde verdachte die niet aanspreekbaar was, werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de SEH en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting. Het jachtgeweer met met vijf patronen en een lege huls zijn door de politie in beslag genomen.

De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek. Het is niet uitgesloten dat er meerdere verdachten zullen worden aangehouden in deze zaak.

Bekijk de gevonden foto’s die circuleren:

De overleden Surinaamse ondernemer john Vasilda
De verdachte buurman Jean

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina om je medeleven te tonen.  Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg ook ons Surinaams Magazine: Het lifestyle magazine over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 130.000 volgers. #Suriname #Nederland #Paramaribo #Familie #KLM #SLM #vakantie #reizen #Surinaamseten #Magazine