Video’s – 100-jarige moeder moet afscheid nemen van haar legendarische zoon Pelé

Het is volbracht. Er is zojuist afscheid genomen van de legendarische voetbalheld Pelé. RIP Champ!

Video – Hij kreeg een uitgebreide uitvaart in Brazilië. Ook stopt de begrafenisstoet van Pelé bij het huis van zijn 100-jarige moeder. Emotionele beelden, iedereen in Brazil huilt om de held die hen 3 keer wereldkampioen heeft gemaakt. Bekijk het bericht en de beelden van de indrukwekkende dag, het leven en de laatste uren van Pele met zijn familie. Geef het door aan belangstellenden. 

100-jarige moeder

De Braziliaanse voetballer Pelé is vandaag begraven in Brazilië. Het land waar hij 82 jaar geleden op 23 oktober 1940, is geboren als Edson Arantes do Nascimento. Hij begon zijn voetbalcarrière ruim 70 jaar geleden. Pelé zijn moeder, Dona Celeste, leeft nog. Ze is in november vorig jaar 100 jaar geworden. De rouwstoet met het lichaam van Pelé reed, als eerbetoon aan haar, speciaal langs haar huis. Ze is een merkwaardige vrouw. Waarom? Ze heeft de eeuwige Koning Pelé verwekt! Hopelijk kan ze het verlies van haar legendarische zoon aan.

Voetbalclub Santos

Pelé scoorde de meeste van zijn 1.283 doelpunten voor voetbalclub Santos. Hij werd daarom ook begraven na een 24-uur durende openbare wake op het voetbalveld van voetbalclub Santos. Meer dan 230.000 rouwenden uit het heel Brazilië hebben afscheid genomen van Pelé’s kist tijdens de wake.

Veel bekende voetballers uit binnen- en buitenland waren aanwezig, ook de nieuwe president van het Brazilië: President Luiz Inácio Lula da Silva (lula). Hij noemde de dood van Pelé een “onherstelbare verlies”.

Visitekaartje

Pelé won namelijk drie Wereldkampioenschappen en was het meest bekende internationale visitekaartje van Brazilië.

Er hing een enorme banner met de woorden “Viva o Rei” (Lang leve de koning) in het stadion. Pelé wordt gezien als een symbool van goed karakter. “Hij was een echte held”

Pelé zal in besloten kring worden begraven. Het lichaam van de voetballer zal rusten in een speciaal ontworpen mausoleum van 200 vierkante meter dat doet denken aan een voetbalstadion. Pelé heeft zijn eigen rustplaats uitgekozen. De grote begraafplaats lijkt op een hotel. Het heeft veertien verdiepingen. Er is ruimte voor 18.000 doodskisten.

Hier wordt hij begraven

Bekijk de video’s over de carrière van Pelé, zijn heengaan en de indrukwekkende uitvaart in Brazilië:

Hieronder de video bij het huis van zijn moeder


Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina om je medeleven te tonen.  Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg ook ons Surinaams Magazine: Het lifestyle magazine over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 130.000 volgers. #Suriname #Nederland #Paramaribo #Familie #Schiphol #KLM #SLM #travel #reizen #vakantie #lifestyle #magazine