8 december moorden Suriname – 40 jaar geleden – video – nieuwe documentaire

Jiwansingh Sheombar was pas 25 jaar en Lesley Rahman net 28.

Vandaag (over een paar uur) is het precies 40 jaar geleden dat vijftien critici van het toenmalige militaire bewind werden vermoord in fort Zeelandia Paramaribo. We noemen alle 15 namen. Helpen jullie mee met het condoleren van de nabestaanden die vandaag de dag nog steeds met vragen zitten. Worden die vragen ooit beantwoord?

Video’s – Bekijk een nieuwe documentaire over de decembermoorden. Houden onze jongeren zich te weinig bezig met de decembermoorden? Wat herinner jij je van deze historische dag? Waar was jij 40 jaar geleden? We zijn benieuwd naar jullie antwoorden. Bekijk ook de andere video’s in het bericht. Geef het door aan belangstellenden in Nederland en Suriname.

Vandaag gedenken wij de slachtoffers van de 8 december moorden:
8 december 1982 – 8 december 2022. Vandaag precies 40 jaar geleden. 

John Baboeram (31)

Bram Behr (31)

Cyrill Daal (46)

Kenneth Gonçalves (42),

Eddy Hoost (48)

André Kamperveen (58)

Gerard Leckie (39)

Sugrim Oemrawsingh (42)

Lesley Rahman (28)

Surendre Rambocus (29)

Harold Riedewald (49)

Jiwansingh Sheombar (25)

Jozef Slagveer (42)

Robby Sohansingh (37)

Frank Wijngaarde (43)

8 december Bouterse moorden FamilieNieuws Suriname herdenking

Bekijk hier een nieuwe documentaire over de decembermoorden:

En info over de film: Beste meneer Bouterse:

 

december moorden Suriname Paramaribo

Bekijk ook wat andere video’s en informatie:

Lees ook:

Plaats jouw reactie in de comments onder dit bericht op onze Facebook pagina om je medeleven te tonen.  Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook. Volg ook ons Surinaams Magazine: Het lifestyle magazine over Suriname en Surinamers in Nederland, Suriname en wereldwijd. Ook een familiebericht plaatsen? Dat kan GRATIS. Adverteren? Dat kan en laat jouw business zien aan al onze 130.000 volgers. #Suriname #Nederland #Paramaribo #Familie #Schiphol #ikmisje #greetz #kaartjetogo #Amsterdam #sranan #IloveSu #follow #foryou #affiliate #online #Surinamenieuws #Luchtvaartnieuws #KLM #SLM #travel #reizen #vakantie #lifestyle #magazine #decembermoorden #9december #fortzeelandia