Nederlander aangehouden na bizarre liquidatie in de binnenstad – politie Suriname – video’s

Middenin de stad, met allemaal mensen eromheen. Suriname. Waar gaan we naartoe? Dit lijkt wel een wrede scene uit een film?

Lees hier het uitgebreide en officiële politiebericht omtrent de wrede dood van Keitho (zie foto). De Nederlandse Glenn is aangehouden. ook de kompaan van Keitho, die vluchtte, is aangehouden. 1 persoon is nog op de vlucht. Lees wat er precies is gebeurd. Bekijk ook de video’s. Onvoorstelbaar. Wij van FamilieNieuws wensen de nabestaanden veel sterkte met het verlies.

Politie Suriname schreef: Vermoedelijke schutter en kompaan slachtoffer dodelijke schietpartij Drambrandersgracht aangehouden; kompaan schutter voortvluchtig. Bij een schietpartij op dinsdag 15 november aan de Drambrandersgracht heeft de 24-jarige Keith Nijon (bekend als Keitho) het leven gelaten. Zijn 29-jarige kompaan Fernando B. is later op de dag door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op zijn woonadres in het district Wanica opgespoord en aangehouden.

De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg op 15 november een melding van een schietpartij aan de Drambrandersgracht ter hoogte van Albina taxi. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren het slachtoffer Keith N. dat geen teken van leven meer vertoonde met schotverwondingen in zijn voertuig aan. De auto waarin Keith zat vertoonde een aantal kogelinslagen.

Volgens het voorlopige onderzoek en volgens beschikbare beelden stapte de vermoedelijke schutter Glenn S. uit een zwart gelakte pick-up die op de locatie geparkeerd stond, terwijl zijn voortvluchtige kompaan in de pick-up bleef zitten. Glenn nam plaats in het voertuig waarin Keith en zijn kompaan Fernando zaten. Op een bepaald moment werden er schoten gelost, waarbij Fernando bij die gelegenheid uit het voertuig stapte en in de richting van de Fred Derbystraat rende en vervolgens in een taxi stapte.

De schutter stapte ook uit, waarbij Keith met zijn voertuig de plek wilde verlaten. Tijdens het wegrijden loste Glenn een aantal schoten op het voertuig van Keith, waarbij het slachtoffer vermoedelijk wederom werd geraakt en tegen een stilstaand voertuig aankwam. Toen de politie ter plekke verscheen overhandigde een omstander haar een vuistvuurwapen. Het vermoeden bestaat dat dit wapen van het slachtoffer Keith moest zijn.

Na de daad nam de schutter Glenn die over de Nederlandse nationaliteit beschikt wederom plaats in de pick-up die met volle vaart wegreed. Via Frans-Guyana poogde hij naar Nederland te vertrekken, maar werd door de autoriteiten van Frans-Guyana aangehouden. Aan de uitlevering van deze verdachte wordt gewerkt. Het zwart gelakte pick-up is op woensdag 16 november onbeheerd aangetroffen aan de Martin Luther Kingweg. In de pick-up werd er een vuistvuurwapen gevonden. Zowel de pick-up als het wapen zijn door de politie in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van Keith is in opdracht van het Openbaar Ministerie (O.M.) door de politie ter obductie in beslag genomen, terwijl na overleg met het O.M. de verdachte Fernando in verzekering is gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtige kompaan van Glenn wordt gewerkt. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Bekijk ook de video van D-TV:


De video van Sun Web TV: