Eindelijk! Nederlands kabinet gaat excuses maken voor het slavernijverleden – video

Goed nieuws!!!

Dit is zojuist bekend gemaakt: Het Nederlands kabinet gaat excuses maken voor slavernijverleden!! Velen hebben hierop gewacht. Maar het kwam er maar niet. Maar nu dus wel. Maar wat betekent dat eigenlijk? Lees het bericht voor meer informatie. Er wordt ook 200 miljoen euro vrijgemaakt. Zijn jullie hier blij mee?

Het kabinet zal excuses maken voor de rol van Nederland bij de slavernij. Ook zal het kabinet 200 miljoen euro uittrekken voor een bewustwordingsfonds over het Nederlandse slavernijverleden. Dat zeggen Haagse ingewijden tegen de politieke redactie van RTL Nieuws. Er er wordt ook nog 27 miljoen euro vrijgemaakt voor een slavernijmuseum.

Het geld dat in dit zogenoemde awareness-fonds wordt gestopt kan onder meer worden gebruikt voor voorlichting over het slavernijverleden van Nederland, projecten om daar aandacht voor te vragen en lespakketten op scholen. Het zou echt goed zijn als iedereen bewust wordt van slavernij. Dit is een grote stap in de juiste richting.

Wat betekent het precies? Bekijk onderstaande video en lees het artikel van RTL Nieuws hierover. Geef het door aan belangstellenden

Bekijk ook de video:

Coverfoto afkomstig van: