Video – 141 doden en veel vermisten nadat brug instort – 9 man aangehouden

Er zijn vermoedelijk strafbare feiten gepleegd. Deze 9 mensen zijn opgepakt door de Indiase politie

Er zijn nieuwe beelden vrijgekomen van de meer dan 200 meter lange brug die is ingestort in India. Onder de doden en vermisten zitten veel kinderen. Veel toeristen bezochten de populaire brug op dat moment. Het was vakantie vanwege Diwali. Het was dus ontzettend druk op de brug die flink aan het ‘zwaaien’ was. Bekijk het bericht en de verschillende video’s voor meer informatie. Let op: de beelden kunnen vervelend overkomen. RIP

Brug in India

Er zijn inmiddels 141 mensen overleden na het instorten van de brug in India. De brug was overvol. Voornamelijk met kinderen en toeristen vanwege Diwali vakantie. Het vermoeden bestaat dat het dodental nog zal oplopen. Er zijn namelijk nog heel wat mensen vermist. Rond de 180 mensen konden gelukkig gered worden.

230 meter lang

De brug die afgelopen zondag 18:40 Indiase tijd is ingestort, is een 230 meter lange brug over de Machchu-rivier. De brug werd gebouwd tijdens de Britse overheersing in de 19e eeuw. De zogeheten Gujarat-brug is een populaire toeristische attractie die plaatselijk bekend staat als Julto Pul: De zwaaiende brug. Op de videobeelden kun je zien dat de brug vlak voor het drama ook flink aan het ‘zwaaien’ was.

Net open
brug India ingestort nieuws
De 9 mannen die zijn aangehouden

De brug was net een week geleden geopend. Het was afgesloten vanwege werkzaamheden aan de brug. Minister van Binnenlandse Zaken Harsh Sanghavi zegt dat er een aantal strafzaken zijn gepleegd. Inmiddels hebben de Indiase autoriteiten een flink aantal mensen aangehouden. Er wordt nog volop gezocht naar slachtoffers.

Vrouwen en kinderen

Er liepen voornamelijk kinderen, vrouwen en ouderen op de brug op het moment van instorten. Dat is te zien op de beelden die gedeeld zijn. Je kunt ze hieronder bekijken. Let wel: de beelden kunnen emotioneel overkomen.

Bekijk de video’s

9 mensen zijn aangehouden:

Lees ook: