66 kinderen dood na gebruik paracetamolsiroop – Afrika – Waarschuwing voor Suriname

paracetamol kinderen Gambia Afrika e coli

Inmiddels zijn er 66 kinderen gestorven in Gambia de afgelopen maanden.

De WHO heeft officieel een melding gedaan en ook het ministerie van Suriname wil iedereen hierop attenderen. Lees hun waarschuwing in dit bericht en bekijk de verschillende soorten hoestdrank/paracetamolsiroop die gevaarlijk zijn. Zie je het product in de winkel? Gebruik het NIET!! En waarschuw een ieder. Bekijk het bericht en de video voor meer informatie en geef het door aan iedereen

Volksgezondheid waarschuwt voor besmette pediatrische geneesmiddelen. Lees hier het bericht dat zij zojuist hebben gepubliceerd:

Naar aanleiding van een recente melding van de WHO global alert deelt het ministerie van Volksgezondheid mede dat er bepaalde geneesmiddelen van de fabrikant Maiden Pharmaceuticals Limited (Haryana, India) in omloop zijn die vervuild zijn met een bepaalde grondstof (diethyleenglycol en ethyleenglycol als verontreiniging).

Deze grondstof hoort niet thuis in de producten Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup en Magrip N Cold Syrup. Bij inname van één van deze 4 soorten hoestdrank kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. De WHO heeft aan de hand van deze informatie de lidlanden geïnformeerd om alert te zijn op deze producten.

Het ministerie heeft via zijn werkarmen meteen informatie ingewonnen of deze producten in Suriname in de handel zijn gebracht. Uit de beschikbare informatie blijkt vooralsnog dat de geneesmiddelen niet in de handel zijn gebracht in Suriname.

Bekijk de video:

Wat kunt u doen?
Desalniettemin is er alertheid geboden. Indien er geneesmiddelen van de fabrikant zoals op de foto’s zijn aangegeven toch ergens worden gezien (deze zijn dan illegaal op de markt), dan dient u onmiddellijk contact op te nemen met de Farmaceutische Inspectie op het telefoonnummer 440089, waarbij u aangeeft waar en wanneer u het product heeft gezien of gekocht, het liefst met een foto van het product. De gemeenschap wordt gevraagd alert te zijn en geneesmiddelen aan te schaffen via de officiële, door het ministerie erkende apotheken en drogisterijen.

Eerder schreven we: Er is alarm geslagen na de dood van minstens 40 kinderen in Gambia. Ze waren allemaal jonger dan 5 jaar. De kinderen kregen koorts, moesten braken en konden niet plassen wat slecht is voor de nieren. Ze stierven uiteindelijk vanwege nierfalen. De regering van het Afrikaanse land heeft een onderzoek ingesteld. Ze gaan onderzoeken of de recentelijke kindersterfte in verband kan worden gebracht met het gebruik van Paracetamolsiroop. lees het volledige bericht:

Bekijk de video’s voor meer informatie: