38-jarige Moor dood na schietincident te Paramaribo – Politie Suriname

politie Suriname Paramaribo Moor

Heeft de 75-jarige buurtbewoner het recht in eigen hand genomen?

Lees hier het officiële politiebericht omtrent een wreed schietincident te Paramaribo. Een 38-jarige bekende uit de buurt is overleden nadat er op hem is geschoten. De 75-jarige Franklin is aangehouden door de politie. De bejaarde ontkent echter het strafbare feit te hebben gepleegd. Wie heeft het dan wel gedaan? En waarom? We wensen de familie Moor veel sterkte met het verlies.

Politie Suriname schreef: Man dodelijk geraakt bij schietincident; verdachte in de kraag gevat door RBTP. De 38-jarige Martin Moor is in de late avond van woensdag 28 september dodelijk geraakt bij een schietincident aan de Verlengede Keizerstraat.

De politie van het bureau Munder en andere politie-eenheden deden na de melding van een schietincident met dodelijk afloop de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst werd het slachtoffer dat geen teken van leven meer vertoonde aan de Dinastraat die grenst met de Verlengde Keizerstraat aangetroffen. Een arts stelde officieel de dood van de man vast.

Volgens verklaring van buurtbewoners, begaf de 75-jarige schutter Franklin C. zich na de daad met het wapen in zijn hand naar zijn woning die zich eveneens in dezelfde straat bevindt. Hij stapte vervolgens in zijn auto en reed weg. Het vermoeden bestaat dat de verdachte over is gegaan tot het plegen van het feit, aangezien hij de mening is toegedaan dat Martin die een drugsverslaafde was,
vaker moet hebben ingebroken in zijn woning.

Aan de hand van de beschrijving van het vluchtvoertuig is deze kort na het gebeuren door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op de kruising van de Fred Derby- en de Burenstraat klemgereden. De autobestuurder tevens verdachte werd direct in de boeien geslagen. Het wapen waarmee het strafbare feit is gepleegd, is nog niet achterhaald. Franklin ontkent de daad te hebben gepleegd.

In het belang van het onderzoek is het voertuig in beslag genomen. Het ontzielde lichaam van Martin is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen, terwijl de verdachte Franklin in verzekering is gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

politie Suriname Paramaribo Moor
Foto binnengekomen via social media