Creoolse man levenloos aangetroffen – Chinese winkelier aangehouden – Politie Suriname

Hierbij een dringende en officiële oproep van politie Suriname. Geef het door aan een ieder zodat de identiteit van de dode creoolse man vastgesteld kan worden

Er is een man dood aangetroffen op het wegdek te Paramaribo Noord. In het belang van het onderzoek is een Chinese winkelier aangehouden. Deze winkelier had de man betrapt op het stelen van kaas. Heeft hij hem toen vermoord? Lees het bericht voor meer informatie en geef het door aan een ieder. Wat is er precies gebeurd? En wie is de dode man? Wellicht weet iemand het. Wat een trist verhaal.

Politie Suriname schreef: Man vermoedelijk om stelen Kaas om het leven gebracht. De politie van Geyersvlijt kreeg op vrijdag 23 September omstreeks. 00.50 uur melding dat er een lijk van een manspersoon langs de weg van Maretraite was aangetroffen.

Ter plaatse troffen de wetsdienaren het lijk aan met verwondingen aan de armen en het hoofd. Ook is er tie-wrap in de directe omgeving aangetroffen. De zaak is overgenomen door Kapitale Delicten. Het onderzoek van de Rechercheurs leverde een anonieme getuige op die bruikbare informatie doorgaf. Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat het latere slachtoffer in een supermarkt op de grond lag middels plakband en tie-wrap werd vastgebonden door een manspersoon.

Verder dat hij daarna door een Chinese man werd geslagen en weggesleept. De Chinese man meldde zich aan op de afdeling Kapitale Delicten na te zijn ontboden. Hij verklaart dat het slachtoffer kaas bij hem heeft gestolen en dat hij hem heeft vastgepakt en buiten de supermarket heeft gezet.

Hij ontkent de man te hebben vermoord of iets af te weten van de dood van hem. Het slachtoffer is een man van creoolse komaf, wiens personalia nog niet is achterhaald. Hangende het onderzoek is hij aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De politie dankt de anonieme getuige voor het helpen brengen van klaarheid.
Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.

Lees ook: