Onderzoek naar dood kinderen en gebruik paracetamolsiroop – Afrika – video

paracetamol kinderen Gambia Afrika e coli

Buitenland – Er zijn meer dan 40 kinderen gestorven in Gambia de afgelopen maanden.

Het zou kunnen komen door het gebruik van Paracetamolsiroop. Dat is wel even schrikken aangezien paracetamolsiroop regelmatig gebruikt wordt bij zieke kinderen. Ze kinderen stierven nadat hun nieren ermee ophielden. Komt het door de paracetamol die zij gebruikten? Het kan ook komen door de gevaarlijke E. coli poepbacterie die wordt verspreid na enorme wateroverlast. Het land heeft namelijk te kampen met vele regenbuien. Bekijk het bericht en de video voor meer informatie en geef het door aan belangstellenden.

Er is alarm geslagen na de dood van minstens 40 kinderen in Gambia. Ze waren allemaal jonger dan 5 jaar. De kinderen kregen koorts, moesten braken en konden niet plassen wat slecht is voor de nieren. Ze stierven uiteindelijk vanwege nierfalen. De regering van het Afrikaanse land heeft een onderzoek ingesteld. Ze gaan onderzoeken of de recentelijke kindersterfte in verband kan worden gebracht met het gebruik van Paracetamolsiroop.

De directeur van gezondheid, Mustapha Bittaye, geeft aan dat er inderdaad een verband gelegd kan worden met het gebruik van de siroop. Een aantal van de dode kinderen begon drie tot vijf dagen na het innemen van een lokaal verkochte paracetamol- siroop ziek begon te worden. De siroop wordt vooral gebruikt om koorts bij kinderen te behandelen. Welk merk siroop is nog onduidelijk.

De directeur geeft aan dat het ook te maken kan hebben met de E. coli, de poepbacterie. Deze bacterie is ook aangetroffen bij de kinderen. De afgelopen weken heeft het land last gehad van zware regenbuien en overstromingen. Dat kan het drinkwater (in open putten) verontreinigen en ziekten zoals bijvoorbeeld E. coli verspreiden

Bekijk de video voor meer informatie:


paracetamol kinderen Gambia Afrika e coli