Man overleden in het verkeer – 21-jarige bestuurder had bier gedronken – politie Suriname

De man werd enkele meters meegesleurd na de klap en overleed. De 21-jarige autobestuurder had wel bier gedronken maar het was niet zijn schuld dus de politie heeft hem NIET aangehouden

Lees wat er precies is gebeurd in het officiële politiebericht. Bekijk ook de volledige identiteitsgegevens van het dodelijk slachtoffer. Geef het door aan belangstellenden. Wij van FamilieNieuws wensen zijn familie veel power met het plotselinge verlies.

Politie Suriname scheef: Fietser na te zijn aangereden overleden. De 56-jarige fietser Winston Dongen heeft in de avond van dinsdag 16 augustus na te zijn aangereden door een personenauto aan de Mr. J. Lachmonstraat het leven gelaten.

De politie van het bureau Flora kreeg omstreeks 23.00 uur de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een fietser op aangegeven locatie. Bij aankomst troffen zij de fietser op het wegdek van de Zuidelijke Rijbaan van de Mr. J. Lachmonstraat aan. Onderzoek wees uit dat kort voor de aanrijding de 21-jarige autobestuurder J.L. over voornoemde straat reed.

Hij kwam vanuit de richting van de Willem Campagnestraat en ging in de richting van de Coesewijnestraat. De fietser kwam vanuit de Tapahonystraat en reed de Mr. J. Lachmonstraat op, zonder daarbij rekening te houden met het rechtdoor gaand verkeer, met als gevolg dat Winston door de auto werd aangereden. Door de slag vloog het verkeersslachtoffer tegen de voorruit van de auto en werd enkele meters verder meegesleurd, waarna hij op het wegdek belandde.

De automobilist reed door en kwam het voertuig bij het verkeerslicht tot stilstand. Gelet op de zware materiële schade aan zowel de auto als het rijwiel bestaat het vermoeden dat J.L. met een hoge snelheid heeft gereden. Bij navraag bleken zijn autobescheiden in orde te zijn en gaf hij de politie te kennen dat hij zich tegoed had gedaan aan bier.

Echter werden er geen symptomen van dronkenschap bij hem waargenomen. J.L. werd vervolgens overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar hij aan een bloedalcoholtest is onderworpen. Hierna werd de autobestuurder ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs van J.L. is ingevorderd, waarna de jongeman na overleg met het Openbaar Ministerie (O.M.) is heengezonden.

Het ontzielde lichaam van Winston is in opdracht van het O.M. afgestaan aan de nabestaanden. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de afdeling Verkeersunit van regio Paramaribo.

politie Suriname Winston Dongen Nederland

Foto binnengekomen via Facebook