Kind overleden in het AZP Paramaribo. “Er komt een grondig onderzoek!”

kind baby Suriname Nederland AZP Paramaribo ziekenhuis

Er is onlangs een kindje overleden op de spoedeisende hulp van het AZP. Het bericht bereikte de gemeenschap via social media. Ook het ministerie heeft de verschillende berichten hieromtrent gezien.

Zij laat middels een officiële bekendmaking weten dat deze hartverscheurende gebeurtenis grondig zal worden onderzocht. Het ministerie benadrukt dat ze tactvol zullen omgaan met de resultaten. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belangstellenden!

Hier zijn we heel blij mee want dit mag en kan nooit meer gebeuren. We hopen dat alle incidenten van de afgelopen weken goed onderzocht worden. Sterkte aan alle nabestaanden.

Het ministerie van Volksgezondheid laat het volgende weten: Volksgezondheid stelt onderzoek in naar omstandigheden overlijden kind AZP-SEH.

Naar aanleiding van diverse berichten die het ministerie van Volksgezondheid hebben bereikt omtrent het overlijden van een kind op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en de informatie vanuit de directie van het ziekenhuis, heeft het departement besloten een onderzoek te starten naar de omstandigheden welke geleid hebben tot het overlijden.

Het team is inmiddels begonnen met het onderzoek en zal zo spoedig mogelijk rapport uitbrengen aan het ministerie.

Het departement garandeert de samenleving dat er tactvol zal worden omgegaan met de resultaten van het onderzoek. Al het nodige zal worden gedaan, welke in het belang is van een objectief en rechtvaardig onderzoek. Aan de nabestaanden wordt sterkte toegewenst.

Lees ook:

Ons lieve en knappe nichtje Eurelsia Akkrum uit Suriname is er niet meer – foto’s video’s

Code Zwart – Neonatale zorg AZP Suriname – Moeder verliest pasgeboren dochtertje – video

Video – “Kinderen zijn echt overleden – ja!” Zorg in Suriname

Ik moet afscheid nemen van mijn kleindochter Eurelsia Akkrum in Suriname – foto’s