Surinaams dorpshoofd en oud-hoofdinspecteur van politie, August Sabajo, is niet meer

august Sabajo Suriname Nederland 1

Een droevig bericht ven overlijden. August Sabajo is zojuist overleden in Suriname. Helpen jullie mee met de condoleances?

Hij was dorpshoofd van Copi in Commewijne en tevens oud-hoofdinspecteur van politie Suriname. Bekijk de uitgebreide bekendmaking voor meer informatie en geef het door aan belangstellenden en familie. Wij van FamilieNieuws wensen alle nabestaanden veel power met dit verlies.

Een dierbare verliezen is niet met woorden te beschrijven. Weten dat wij allen ook onderweg zijn. Herinnering is een groot geschenk laten wij dit ophalen.

VIDS Suriname schreef het volgende:
𝗗𝗼𝗿𝗽𝘀𝗵𝗼𝗼𝗳𝗱 𝗔𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁 𝗦𝗮𝗯𝗮𝗷𝗼 (70) 𝗵𝗲𝗲𝗻𝗴𝗲𝗴𝗮𝗮𝗻
August Sabajo, dorpshoofd van Copi in Commewijne tevens oud-hoofdinspecteur van politie, is vandaag komen te overlijden. Hij was geruime tijd ziek.

Het zeventig jarige dorpshoofd trad in december 2021 toe tot VIDS, nadat hij werd aangewezen als dorpshoofd van het Inheemse dorp Copi aan de Cassewinicakreek in Commewijne. Door de aanwijzing had Copi na geruime tijd weer een voltallig bestuur.
Hierdoor heeft hij geparticipeerd in de mini-conferentie van VIDS tussen 8 en 10 december 2021. Hoewel hij niet op de voorgrond trad, had hij een uitgesproken mening over Inheemse issues.

Door de band tussen bewoners van Copi en Inheemse gemeenschappen zoals Cassipora en Redi Doti in Para heeft dit dorp zich aangesloten bij OSIP, die staat voor de Organisatie Samenwerkende Inheemse Dorpen Para, Wanica en Commewijne (vanwege Copi).
VIDS condoleert het dorpsbestuur en gemeenschap van Copi en alle nabestaanden. Moge Adajali/ Tamushi ons troosten en sterken met het heengaan van het dorpshoofd August Sabajo.

august Sabajo Suriname Nederland 1 august Sabajo Suriname Nederland 1

august Sabajo Suriname Nederland 1