Video – “Kinderen zijn echt overleden – ja!” Zorg in Suriname

ziekenhuizen Suriname zorg baby

Is het echt zo erg? Ja het is echt zo erg! “Zwangerschap moet een periode van blijheid zijn en niet van verdriet”

Bekijk de video: Luister naar de trieste woorden van verpleegkundigen, artsen en overig personeel van ziekenhuizen in Suriname. Ze doen hun best maar ze kunnen niet meer. Het gebrek aan bedden, personeel en apparatuur zorgt ervoor dat het CODE ZWART is op sommige afdelingen. Vandaar dat enkele artsen ook besloten hebben om op straat te gaan want op deze manier kunnen ze hun werk naar behoren uitvoeren.

Dit heeft niets met politiek te maken maar dit is belangrijk voor de samenleving voor ons allemaal want vroeg of laat hebben we ook zorg nodig!!

Video ABC Online:
Verpleegkundigen NICU-afdeling vragen aandacht voor problemen bij protest

Verpleegkundigen van de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) afdeling van het AZP en enkele artsen waren vandaag ook aanwezig bij de protesten. Zij hebben vertelt hoe kritiek de situatie is op de afdeling.

Behalve dat zij moeilijk uitkomen met het salaris, hebben zij ook te kampen met een slechte werksituatie. Door mee te doen aan het protest vragen zij aandacht van de regering om zo spoedig mogelijk te komen met oplossingen.

Verslaggever Sam Blankendal sprak de verpleegkundigen van de NICU tijdens het protest. Bekijk hier de video:


Lees ook

ziekenhuizen Suriname zorg baby