Woning van Surinaamse leerkracht beschadigd door felle brand in Paramaribo – hulp gevraagd – video’s

Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties

Gaarne deze oproep delen met een ieder in Nederland en Suriname, wellicht kan het de juiste mensen bereiken.

Op 23 juni zijn een paar woningen in Paramaribo afgebrand. 1 van de beschadigde woningen is van Yvonne Bakri. De alleenstaande leerkracht vraagt hierbij de gemeenschap om hulp. Samen lukt het wel toch?

Mijn naam is Yvonne Bakri, geboren op 15 juni 1967 in Wageningen – Suriname. Mijn beroep is leerkracht en ik werk op de OS Tourtonne III. Ik ben ongehuwd/gescheiden en alleenstaand. Ik heb hier een oproep voor de gemeenschap omdat ik met de handen in het haar zit na een brand. Gaarne doorgeven aan anderen.

Op 23 juni zijn de woningen van mijn buren in de Kolibriestraat 5, 7 en 9 door brand verwoest. Mijn woning (op nummer 11) heeft daarbij eveneens schade opgelopen. Met name het dak moeten dringend gerepareerd worden. Dringend omdat de schade snel kan verergeren als er niets aan gebeurt.

Tijdens de brand zijn de plafondbalken aan één zijde van de woning aangetast. Hierdoor zijn zinkplaten los gaan zitten. De zinkplaten worden voorlopig provisorisch op hun plek gehouden met stenen en balken. De aangetaste plafondbalken moeten dus worden vernieuwd, maar vermoedelijk zal hierbij het dak geheel of gedeeltelijk moeten worden vervangen.

Verder zijn mijn dakgoten gesmolten, ruiten aan één kant van de woning zijn gesprongen en moeten dringend worden gerepareerd. Mijn wasmachine, durotanks en hydrofoor zijn eveneens beschadigd. Ik heb inmiddels van een donateur een durotank ontvangen, maar de hydrofoor moet eveneens worden vervangen, waarschijnlijk de leidingen ook.

Ik zit met de handen in het haar en heb geen idee hoe ik dat allemaal ga moeten bekostigen. Vandaar deze vriendelijke oproep voor de gemeenschap. Ik heb een lijst gemaakt met de benodigdheden. Misschien kan iemand mij helpen:

Samenvatting van benodigdheden:
– Zinkplaten en bevestigingsmateriaal
– Houten balken t.b.v. plafonds
– Dakgoten en bevestigingsmateriaal
– Ramen c.q. ruiten
– Hydrofoor en koppelingen
– Wasmachine

Heeft u vragen, advies of bent u in staat om mij te helpen, dan hoor ik het graag. Ik plaats hieronder mijn persoonsgegevens.
Yvonne S. Bakri
Kolibriestraat 11
Tel/app: 867.11.44

Bekijk hier wat bijbehorende foto’s en een video van de brand van meerdere woningen in Paramaribo.

Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties
Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties
Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties
Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties
Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties
Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties
Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties
Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties

Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties

Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties
Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties
Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties
Yvonne Bakri brand paramaribo Suriname Nederland donaties

Foto’s binnen gekomen via app en een paar zijn van Irwin Wist