Vidjai krijgt 20 jaar cel – (dubbele) moordverdachte uit Suriname – foto’s

amar moeder beeldstroo Suriname 20 jaar

Hij was zelf nog maar 18 jaar jong. Hij heeft zijn 16-jarige mattie (partner in crime) en waarschijnlijk ook zijn bloedeigen moeder vermoord. Zijn vader is inmiddels ook overleden.

Vidjai ‘Amar’ is geen makkelijke!! De strafeis was 35 jaar maar de rechter in Suriname heeft het verlaagd naar 20. Begrijpen jullie dat? Lees het bericht voor meer informatie en geef het door aan belangstellenden. Komt het ooit nog goed met zo een jongen?

Bijna iedereen in Suriname was geschrokken na dit bizarre nieuwsbericht. De 16-jarige Dion Beeldstroo was vermoord door Amar ook bekend als Vidjai. Amar was zelf ook maar 18 jaar jong. Hij vroeg Dion om hem te helpen. Hij wilde zijn bloedeigen vader vermoorden en beroven. Hij verklaarde dat zijn vader hem vaker uitschold en beschuldigde van diefstal. Hij had zelfs de politie voor hem gebeld. Daarom wilde Amar zijn vader dood hebben.

De gewapende Dion ging samen met een andere jongen naar het huis van de vader van Amar. De wrede beroving mislukte omdat Amar zijn moeder en zus uit de woning konden rennen en hulp gingen roepen.

Na de mislukte roofoverval werd Amar door Beeldstroo bedreigd. Beeldstroo begon hem chanteren en vroeg om zwijggeld. Amar schoot Beeldstroo dood en dumpte zijn lichaam.

Amar wordt ook verdacht van de moord op zijn moeder Saroenadebie Girdharie. Hij heeft het zelfs volmondig bekend. Hij heeft ook verteld hoe hij zijn bloedeigen moeder heeft vermoord: Een cocktail van vloeibare rattengif en ‘Desperado’. Hij deed dat omdat zijn moeder niet van hem hield en hem onheus behandelde. 

Er werd in de eerste instantie 35 jaar geëist voor de dubbele moord, maar omdat de moord op zijn moeder niet te bewijzen is heeft Rechter Maureen Dayala, de inmiddels 20-jarige, Amar deze week veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. 15 jaar minder dan de strafeis.

Radjeshkoemar J. de vader van Amar is inmiddels overleden. Hij kon de druk en stress rondom het familiedrama vermoedelijk niet aan. 

amar moeder beeldstroo Suriname 20 jaar 1
amar moeder beeldstroo Suriname 20 jaar 1

Lees hier meer over de wrede gebeurtenissen rondom Amar: