Raphael gaat 12 jaar de bak na dood dorpskapitein Karwofodi

kapitein Suriname

Dorpskapitein Michel Karwofodi werd vermoord na een brute beroving in Suriname. Na zijn dood werden tieners/kinderen aangehouden. De jongste was 13!! Een hele trieste zaak.

Men weet eigenlijk nog steeds niet waarom de kapitein op zo een wrede manier vermoord moest worden. Raphael was 1 van de 5 jongens die aanwezig was tijdens de moord. Hij is veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Bekijk het bericht voor meer informatie.

Suriname Times schreef: De 67-jarige Michel Karwofodi, kapitein van het inheemse dorp Matta, werd op 13 augustus 2020 gedood. Na de moord werden 6 verdachten aangehouden. Onder de verdachten zaten tieners/kinderen. De jongste was net 13 jaar oud.

Vorige week is Raphael veroordeeld door de rechtbank van Suriname. Hij gaat 12 jaar de cel in. Het is nog steeds onduidelijk waarom de jongens de daad hebben gepleegd en waarom de kapitein dood moest.

Raphael wordt bijgestaan door advocaat Michella Lau-Kerssenberg. Ze noemt het een zeer trieste zaak. Haar cliënt was aanwezig toen de 4 anderen bezig waren met de beroving en de moord. Het was de taak van haar cliënt om de shutters kapot te maken. Raphael ging wel de kamer van de kaptein binnen om geld en sieraden te zoeken. Hij zag dat de kaptein aanwezig was maar zijn focus was niet op hem. Hij nam van alles (brood, melk, kasiri, bier, alcohol en andere goederen) mee maar geen geld en sieraden.

Het is ons nog niet bekend wat er met de andere (mogelijk minderjarige verdachten gaat gebeuren)
Later meer

Lees ook onderstaande berichten en bekijk de gedeelde foto’s en video’s: