15 jaar cel voor dood zwangere Surinaamse studente Sumanta Bansi in Nederland

Sumanta Bansi Nederland Suriname

De getrouwde Manodj, vader van het ongeboren kindje van de vermoorde studente uit Suriname, Sumanta Bansi, gaat 15 jaar achter slot en grendel. ‘Maar 15 jaar!!!??’ De reactie van velen op de veroordeling. 

Hij is zojuist veroordeeld door de rechtbank van Nederland. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belangstellenden in Nederland en Suriname. Velen vinden het veel te weinig gezien de brute wijze waarop alles mogelijk is gebeurd. Zal haar ontroostbare moeder tevreden zijn met de veroordeling?

De 42 jarige Manodj B. verdwijnt 15 jaar de cel in voor verdwijning van, en moord op de, Surinaamse studente Sumanta Bansi in Nederland. De uiteindelijke veroordeling is hetzelfde als de strafeis van het OM. De verdachte Manodj was evenals zijn vader Dwarka B niet aanwezig tijdens de uitspraak

Inmiddels wordt de studente al meer dan 4 jaar vermist. De veroordeelde had een geheime relatie met haar en ze was ten tijde van de verdwijning voor de tweede keer zwanger van hem. De eerste zwangerschap heeft ze, al dan niet onder dwang, laten afbreken. Maar dat was ze nu niet van plan volgens haar moeder, die een paar maanden geleden vanuit Suriname is overgevlogen naar Nederland.

Haar 22-jarige dochter is op 18 februari 2018 spoorloos verdwenen. Zonder enige aanleiding, en ook haar bankpas, ov-kaart of telefoon zijn sindsdien niet meer gebruikt. Al snel viel het oog op de hoofdbewoner van het huis in Hoorn waar de studente verbleef. Ze had een geheime relatie met hem. Hij was immers getrouwd. Er zijn gesprekken naar buiten gekomen waarin Manodj, zo goed zeker, de wrede dood van de studente bekende. Hij zou haar in het hart hebben gestoken en ook haar lichaam zou op lugubere wijze zijn opgelost.

Zelf ontkent hij tot op heden alle betrokkenheid. En volgens zijn advocaat is er onvoldoende bewijs. Toch heeft de rechter hem schuldig bevonden. Zijn vader is vrijgesproken. Hij zou misschien wel op de hoogte zijn van de moord maar er is onvoldoende bewijs dat hij er ook daadwerkelijk bij betrokken was. Bekijk onderstaande berichten voor meer informatie omtrent de zaak.

Cased closed voor haar mama? Wellicht nog niet want vooralsnog is het lichaam van haar dochter Sumanta Bansi nooit gevonden. Gaan ze die ook nog vinden?

Lees ook