Transavia Lesvliegtuigje stort neer in Nederland – 2 mensen overleden – video’s

Een lesvliegtuigje van de Nederlandse vliegtuigmaatschappij Transavia is gecrasht.

Twee personen zijn om het leven gekomen. Bekijk het bericht en de video’s ervan en geef het door aan belangstellenden. We wensen de nabestaanden van de twee overledenen sterkte toe.

Gisteren is rond 11 uur in de ochtend een klein vliegtuigje neergestort. Het vliegtuig was een lesvliegtuig voor de toekomstige piloten van de Nederlandse vliegtuig maatschappij Transavia. Het wordt gebruikt voor hun opleidingsprogramma. In het vliegtuig zaten de 63-jarige instructeur en een 24-jarige leerling. Beiden zijn om het leven gekomen.

Het vliegtuigje stortte in het Zwarte Meer van Nederland. Het meer ligt tussen Flevoland en Overijssel. Het tweepersoonsvliegtuig vertrok rond 11 uur vanaf Lelystad Airport. En kwam boven het meer in problemen. Een boer die het vliegtuigje in het Zwarte Meer zag crashen hoorde eerst harde knallen uit de motor. Mensen hebben gezien dat het vliegtuigje motorproblemen kreeg en daarna direct met een vaart het water in ‘dook’. Wat de uiteindelijke oorzaak is, is vooralsnog niet duidelijk.

Bekijk hier een video erover: Redacteur Iede Klaas Koffeman sprak met boer Albert Post uit Genemuiden die het vliegtuigje zag crashen. Hij hoorde dat het vliegtuig motorproblemen had: er klonken harde knallen voordat de motor uitviel:

Bekijk ook de andere video’s erover:


vliegtuig Nederland crash Transavia de