103-jarige Ma Jet Belliot-Jeffrey uit Suriname is er niet meer – foto’s & livestream

Harriëtte Belliot-Jeffrey Nederland Suriname 1

We nemen afscheid van een Surinaamse Queen. Ma Jet mocht 103 jaar worden. De Schepper wilde haar nu bij Hem hebben. Helpen jullie mee met de condoleances?

Mama, oma en hartsvriendin Harriëtte Belliot-Jeffrey heeft de tijdelijkheid omgeruild voor de eeuwigheid. Let op: De afscheidsdienst zal in Suriname plaatsvinden op woensdag 29 juni 2022. Er is een link om de uitvaart online bij te wonen via livestream. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belangstellenden en familie in Nederland en Suriname. Wij van FamilieNieuws wensen de familie en vrienden veel sterkte vandaag

‘Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad’
Psalm 119:105

Onze lieve moeder, overgrootmoeder, zus en hartsvriendin heeft de tijdelijkheid omgeruild voor de eeuwigheid.

Harriëtte Guillaumine Belliot-Jeffrey

Geboren Paramaribo 11-4-1919
Overleden Paramaribo 24-6-2022
In de leeftijd van 103 jaar

Toen Ma Jet 100 werd, is het volgende gedeeld over haar: Mevrouw Jeffrey Harriette Guillaumine, beter bekend als ‘Ma Jet’ viert vandaag haar 100 ste verjaardag. Ze is geboren op 11 april 1919 te Boven- Suriname. Harriette komt uit een gezin van 8 waarvan zij de oudste is en 2 nog in leven zijn. Haar kinderenjaren heeft zij doorgebracht aan de Gongrijpstraat en ze heeft de Annaschool (Wulfingsstraat) bezocht. Hariette heeft leuke, bezige jeugdjaren gekend. Ze heeft later gediend als hulp in de huishouding en heeft dit werk met veel liefde en vol blijdschap verricht. Mevr Jeffrey woont al 65 jaar aan de Wanestraat. Ze heeft 4 kinderen; 2 jongens en 2 meisjes waarvan de oudste is overleden. ‘Ma Jet’ heeft ook kinderen van familieleden grootgebracht.

Haar hobby’s zijn lezen, oude foto’s bekijken, borduren en tuinieren. Ook het huishouden doet ‘Ma Jet’ het liefst zelf, omdat niemand de vloer beter kan vegen of dweilen dan zij zelf. Ook koken doet ze graag zelf, het liefst volgens de oude stijl. Het geheim om de gezegende leeftijd van 100 jaar te bereiken is volgens Ma Jet: goede voeding, goed slapen en regelmatig bewegen. De boodschap van ‘Ma Jet’ aan jongeren luidt: “Wees respectvol en eerbiedig naar ouderen toe ongeacht je leeftijd, ras en geloof”

Uitvaart

Aanstaande woensdag 29 juni 2022 om 16.00 uur (Surinaamse tijd) is er een uitvaartdienst. Aula uitvaartcentrum Van Der Bosch – Zonnebloemstraat 80 te Paramaribo. De dienst wordt geleid door Dominee Lucia Breeveld. Vooraf van 15.20 uur tot 16.00 uur is er gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren. Harriëtte Belliot-Jeffrey zal na de dienst worden overgebracht naar de begraafplaats.

De uitvaart is online via livestream te volgen via de volgende link: Klik hier om de uitvaart via Youtube bij te wonen

Moge De Schepper u rijkelijk zegenen…
Tot wie wij behoren, en tot wie wij allen zullen wederkeren
Gran tanji wi lobi granma. Nanga furu lobi..

Bekijk hier wat foto’s van de overleden Ma Jet. Geef het door aan belangstellenden en familie in Nederland en Suriname:

Harriëtte Belliot-Jeffrey Nederland Suriname 1
Harriëtte Belliot-Jeffrey Nederland Suriname 1
Harriëtte Belliot-Jeffrey Nederland Suriname 1

Lees ook: