Video – “Ik wilde niet meer” – Het verhaal van de Surinaamse Elisabeth

bordeline Dave Elisabeth Suriname Nederland video 1

Haar tienerjaren waren ‘bruja bruja’. Experimenteren met drugs, drank en jongens. Iets klopte niet. En inderdaad na een grondig onderzoek in Nederland bleek ze ziek te zijn: Bordeline personality disorder

Niet kort daarna kreeg ze haar eerste psychose. Stemmen horen, ‘geesten zien’ en vaker opstaan met de gedachte om er een eind aan te maken. Bekijk de indrukwekkende, emotionele, leerrijke en fantastische video van Dave met het verhaal van Elisabeth. Zelfdoding. Een onderwerp waar best wat mensen mee te maken hebben maar waar niet veel mensen over durven te praten. Soms is het niet zomaar, soms zijn de mensen echt ziek. Ziek in hun hoofd. Die mensen hebben echt deskundige hulp nodig, soms in de vorm van medicatie. Dus herken je iets in haar verhaal? Zoek hulp!!! Er is hulp.

Elisabeth trekt de stoute schoenen aan en vertelt haar verhaal aan Dave van Aerde. Bekijk de video onderin het bericht en geef het door aan een ieder. Velen kunnen er namelijk iets van leren. Want er lopen heel wat mensen rond met de gedachten om een eind te maken aan hun leven. 

Wakker worden met zelfmoordgedachten, Niet blij zijn met jezelf, Verlatingsangst en nog veel meer. Elisabeth vertelt over het leven met Borderline personality disorder.

Maar wat is een Bordeline personality disorder? (klik op de link) Niet veel mensen kennen het. Elisabeth Wasink weet er alles over. Ze heeft deze geestelijke stoornis namelijk. Het werd zo rond haar 19de jaar ontdekt.  Maar het begon al vroeg in haar tienerjaren. Ze was niet een gewone puber. Ze heeft ervoor gekozen om haar verhaal te delen met een ieder.

Ze praat erover met Dave van Aerde van de Dave Podcast vanuit Paramaribo Suriname. Ze vindt het belangrijk dat men meer weet over mental health. Want er lopen heel veel mensen rond met deze gedachten.

Belangrijke informatie om te delen met een ieder: Zelfdoding. Wil je erover praten?
Nederland: Denkt u aan zelfdoding of maakt u zich zorgen om iemand? Iedereen kan 24 uur per dag anoniem bellen met 0800-0113 of chatten via 113.nl.
Suriname: Praten over zelfdoding? Ga naar uw huisarts of bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114. (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u)

Lees ook: